Orcun hocam evet bahsettiginiz yer ile ayni medeniyetin kalıntıları burasi ve yakin bahsettiginiz yere m.ö 500 yillara kadar ulasan bir medeniyetin yapı taşları. . Nasil calismalar yapmistiniz deneyimleriniz nelerdi acaba bölgede
Bizim işlem yaptığımız yer zirvedeydi.
Zirveye gidilen yolda sıkça fakir mezarları mevcuttu ve açılmışlardı. (hepsi yan yana sıralanmış şekildeydi.)
Zirveye giden başka bir yol daha vardı. Birkaç kere, bahsettiğim abi bizi oradan götürmüştü ve yol üstünde ki mağaraları göstererek; girişinin toprakla kapanmış olduğunu ve kendilerinin açtıklarını söylemişti. İçlerinden sadece iskelet çıktığını söyleyerek, toplu fakir mezarları olduğundan bahsetti.
O bölgedeki toprak yapısından bahsederek, "burada kırmızı renge çalan bir toprak olmadığını ve eğer kırmızı renge çalan toprağı gördüğün taktirde orada işlem yapılabileceğini söylemişti. Yada tam tersini söylemişti. geçmiş zaman net hatırlamıyorum. "buradaki toprağın rengi kırmızıya çalar ve kırmızıya çalan toprak görmediğiniz taktirde, bu toprak dışarıdan getirilmiştir" gibi..)
Zirvede, bizim işlem yaptığımız yerin kaya yapısına daha önce hiç rastlamamıştım. Ne kadar elmas ucu ve kz.ma kırıldığını hatırlamıyorum bile. Kayaya vurduğun zaman, rahatlıkla kıvılcım çıktığını görebiliyorduk. (bizde işlemlerimizi Akfi. ile yapmaya başlamıştık.)
Zaten zirvede de açılmış kubbeli (Çatılı) mezarlar mevcuttu. (Girişleri hep aynı yöndeydi ama geçmiş zaman, girişlerinin hangi yöne baktıklarını hatırlayamıyorum.)
Çalıştığımız yerin etrafında ot bitmediği gibi, kışın üzeri kar da tutmuyordu.
Yaklaşık 4 metre sonunda o bilindik kokuyu aldık. Sonrasında neticeye de ulaştık fakat beklenmedik bir çoban vakası ile karşılaştık ve gerisi hüsran. (O konuya girmiyorum.)
Hatta, haberlere çıkmış olan, o bölgede çıkardıkları emanetleri kapalı çarşıda yakalatanların işlem yaptıkları yeri bile gördüm. (Muazzam bir çalışmaydı.)
Sizin kayaç yapısı da aynı o şekilde gözüküyor.
Naçizane düşüncem, o bölgeyi bırakmayın. Kısmetiniz ise muhakkak sonuca ulaşırsınız. Çünkü bölge çok zengin.
Fakat, o taraflardan mısınız bilmiyorum ama halkına pek güvenmeyin. Ne olduğunu anlamadan siren sesleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Ve benim dediğim bölge, bizim olaydan sonra sit alanı ilan edildi, onu da belirtmek isterim. (Kaçıncı derece sit alanı olduğunu hatırlamıyorum.)