Uydusever kardeşim daha yeni bu geçtiğimiz cumartesi olan olayı anlatayım ..
Düğün sebebiyle gittim define ile alakalı gitmedim o sebeble yanımda aletlerim yoktu .. konu define oldu.. daha önce anlaymıştı bana yerin sahibi yer uzak olduğu için gidememiştim ..
Şimdi anlat dedim ona .. ne oldu ? Nasıl oldu ? ..
Çubukcu var .. eee o ölçtü biç ti baktı .. tamam burası dedi .. eee .. bizde 7 mt re indik aşşağıya... sonuç öyle oldu böyle oldu ...
Çubukçu nerede yakın mı .. yakınsa çağır dedim .. yakın dedi çağırdı ... çubuklarınıda getirsin göreyim dedim ..
Aradı geldi adam ... elinde .. % kaç olduğunu bilmediği 3 mm gümüş kaynak teli ... bununlamı bakıyosun dedim .. başka çubuğun varmı yok ... ben bunla bakıyom dedi ... ne bakıyon bunla .. boşluk mu değerlimi ... hepsini bunla yapıyom dedi ..... yap bakalım nasıl yapıyosun göreyim dedim ..
İnan evin içinde yapılan testler bundan daha iyidir ... derinliği nasıl alıyosun .. mahzenin yüksekliğini nasıl alıyosun değerliyi nasıl alıyosun .. çubuğu nasıl sıfırlıyosun ... inan çoğu bilgi yok .... çok ta moralini bozmadan 1 kaçtanesini tarif ettim ... ama pratik yapması lazım ..