MerhabaÜstadım bilmemek ayıp değil fakat öğrenmemek ayıptır derler diye soruyorum. Peki bu bildiğimiz hediye, müjde veya keselikler neyin nesi? Ya da ne amaçla konulmuş olabilirler. Kısacası bunun hikayesi var mı? Nedir? Hayırlı forumlar
Tabiki bu bahsettigin hediye keselik veya mujde diye nitelendirilen kavramlar biraz soylu kiserin mezarlarında karsilasabilecegim durumlardir sizin sorunuzu biraz genisletip izninizle bir soru eklemek istiyorum sizin sorunuza ek roma mezarinda yunan objeler hediye olarak gözüküyor bu neden peki
Sorunun cevabi cok basit soylu kisilerin mezarlarinda sikca karsilasilan hediye antik donemlerde o soylu kisiye hediye etmek icin dovus ritüelleri vardir bu ritüelleri katilanlarin din dil irk ayrimi yoktur kazana kim ise o kisiye kendi orf adet ve geleneklerine gore bir takim obje veya paralar birakir hem farkli obje hemde hediye diye tanimlanan budur bu dovusen kisiler bu sahsin kolesi askeri hizmetkari gibu kisilerdir asliasli da onun haricinde resmi yada gayri resmi calismalarimizin hic birinde karsilastigimiz bir durum degildir zaten antik donem ölü gomme adetlerinde mezarin kendi icindeki antik obje haricinde al git parasi vs diye bir sey yoktur bunun bariz ornekleri vardir acilan tumulusler cikan lahitler veya hazine odalarini arastirdiginizda görürsünüz elbette bilmemek ayip degildir boyle dusunmeyin ayip olan bilgisiz egitimsiz kisilerin çamur atamaya calismasidir
Son düzenleme: