Benimde yeraltı görüntüleme cihazı bakınıyorum bu ara bu forma bakayım dedim de çok farklı yorumlara denk geldim biri ak diyor biri kara tecrübeli ustalardan tavsiye bekliyorum.
Dostum sana kullandiklarim yada yanımda kullanılan ve bildiğim görüntülü cihazlar hakkında yorum yapayım inşaallah...
1-) Proton Serileri: Manyetik ve termal sensörlü ayrıca lidar teknelojisi kullanan görüntüleme sistemleri: Artisi kullanımı bilirsen çok kolay bir cihaz, lakin abartıldigi kadar iyi değil. Kalibrasyon ayarı iyiyse boşlukta iş görür, ama kalibrasyon ayarı bozuksa 7 metreye kadar sapma yapıyor. Makineyi satarken malzeme görüyor diye satıyorlar külliyen yalan, çünkü Türkiye'yi gezdim o cihazla. 1 tane mezar açtırdım 1 tanede kuvars gibi bir taş maden yatağı buldum kışın termal sensörde... Ordu'da bir arkadaş mağara girişini tespit edip 8 adet külçe altın çıkardı bu cihazla...
2-) Mala Gpr: Tekerlekli zemin etüt cihazıdir ismi çok ağırdır. Kiralama işi yapanların ye kürküm ye sloganı ile yanlarında tuttukları cihazdir. Kullanımı çok mu çok zor, yorumlamasi da bir o kadar zordur. Tekerlekli olduğu için Top sahası gibi düz zemin ister, buda bizim coğrafyamizda pek mümkün olmuyor çoğu zaman... Bizim sektör de çok da kullanıma elverişli değil açıkçası....
3-) Toruk 101: Gpr cihazdır kullanıcılarından Daha bir tane olumlu yorum alamamış verimsiz bir cihazdır.
4-) Tork GPR: Açık ve kapalı anten iki türlü sistemi var Gpr,ler içinde başarılı bulduğum bir cihazdır. Açık anten ile bir küp altında kazan tespitine şahit oldum. Yine görüntüsünu okumak hem ilim hem tecrübe ister, Siyah beyaz ekran ve kırılmaları iyi okumak gerekli... Eksi yönleri ney: Islak ve killi zeminde makine iş yapmıyor.!!! Tüm GPR perde var bu sorun ayrıca...
5-) OKM yer altı görüntülemeleri var Türkiye'de satılanlarla birşey bulani yada müspet konuşanı ne gördüm nede duydum... Almanya'dan getirmiş bir arkadaş son model araçlarla geziyor... Eğer bu cihazı alicaksak yurt dışı çıkışlısini tavsiye ederim...
6-) RGB ELEKTRONİĞİN Power pulse yer altı görüntülemesi var: Benim elime yeni geçtei 6 metrede bulunan tünelleri net çektim, ama bizden çok daha önceleri cihazı alıp kullanan bir arkadaş forumda, buranın da eskilerinden.
@BMW-45 arkadaşımız bu konunun altında yanlış hatırlamıyorsam Tecrübelerini paylaştı. Bu cihazla benim tanışmama da kendisi vesile olmuştur...
Not: Kardeşim şimdilik aklıma gelenler bunlar, ben adaletli bir şekilde neyi öğrendim kullandım yada gorduydem onu yazdım...
@eser34 usta yada
@Mehmetarkın ustalar da cihaz konularına hakimler onların da bilgi ve tecrübelerini duymak isteriz...