Lidar teknolojisinin tanımı çok nettir.
10 dk okunsa genel hatlarını anlarsınız.
Hicbiri değerli metali yanliz başına tespit edemez.
Manyetik alan şiddetini ölçen cihazlardır.
Bu ürünleri üreten hiçbir firma örneğin altını,gümüşü veya bakırı benim ürünüm bulur demez.
Toprak altındaki anomalileri ve manyetik alan şiddetini ölçer şeklinde yanıt verir.
Degerli metali bulabilmesi için aranan metalin, manyetik alanı olan metâl içinde olması gerektiğini söyler. Yani?
Demir,nikel,kobalt,celik gibi bir kap,kacak icerisindeyse altın, onu bulur der. Elbette tespiti değerli metal değil, manyetik alanı olan metali bulmasi neticesidir.
Bu ürünleri kullanacak hobidaşlar önce bunu çok iyi anlamalilar. 1 metrede gömülü ve içinde 3 kg altın olan küpü kıpkırmızı bir renk ile o ekranda gormelerinin mümkün olmadığını bilmeliler. Sayısal rakamların anlamlı farklılık doğurduğu durumlara yorum getirerek sadece cabalayabilirler.
Mala da değerli metali bulamaz. Bahsi geçen teknolojide.
Tespit edebildikleri saglikli durumlar;
×Hacimli boşluklar
×Manyetik alan olusturan metaller.(Demir,celik,nikel,kobalt v.b.)
Niyet sahibi hobidaşlar ürünü değil önce teknolojisinin yapabildiğini arastirmalilar.
Lidar,rezistive,hdr v.s.
Teknolojiye vakif olduktan sonra X bir şirket derse ki benim bu ürünüm değerli metali bulur ve ekranda gözüne sokar diye, karşısındaki şunu anlar;
Yani bu bana dedi ki, benim balığım kavak agacinin tepesine çıkıp geceleri üfül üfül agac tepesinde yatar. Bakış açınız o kadar netleşir.
Bilmediginiz bir ürün almak istediğinizde, şu ürün nasıldır var mı kullanan? sorusundan ziyade, almak istediğiniz ürünün "hangi teknoloji" ile calistigini öğrenip;
Falan teknoloji nasil işler,nasıl çalışır?
Neleri tespit eder?
Sorularının yanıtlarını öğrenip, sonra bu teknolojiyi kullanan ve merak ettiğiniz X ürünün performansı nasıldır diye arastirilirsa cok daha sağlıklı ilerlenecektir.
Bu teknolojiler de öyle yüzlerce falan değildir. Erisilebilenler bir elin parmak sayısını geçmez.
Kendim için ne istiyorum sorusunu sorduğumda örneğin, bu teknoloji bana hitap etmiyor. Benim için önemli olan değerli metali bulması. Ama bu teknoloji bu isteğime cevap veremiyor. Boşluk bulabiliyor,ama bosluk içinde değerli metal var mı ona da cevap veremiyor. Demir bulabilen bir teknoloji de benim işime gelmiyor. Sadece boşluk aramakta benim hobime uymuyor. Yani bana uymuyor.
Ama bir başkası benim ilgi alanım boşluklu yapılar,ben bunların peşinden koşuyorum diyorsa o zaman bu teknolojiler ona hitap ediyor.
Sonuc olarak hobidaşlar ne istediğini biliyorsa ve istediği şeyi karşılayan teknoloji konusunda da birazcık bilgi sahibiyse o zaman ortak noktada bulusuluyor.
Ama alirim lidar sensörlü,rezistive özellikli, 3 sistem 5 sistem bir arada X bir aleti, 3 metredeki küpü de bulurum, 7 metrede lahit içindeki altin heykelide görerek bulurum derseeee... İşte orada bir "tırt" diye ses çıkıyor.