ben şu sıralar baya bir çubuk işine yoğunlaştım.baya iyi bir şey ancak biraz daha geliştirmek lazım.şunu söyleyebilirim.pirinç çubuk minerale gitmek dışında gayet başarılı.üstüne teknoloji tanımam.mineral olayını da halledebilirsek yüzde yüz başarı şansımız olacak.boşluk tespiti konusunda da çubuk gayet iyi.ancak pratik şart.bu arada çok pahalı bir dedektörüm vardı.iyi nal topluyordu.gerçek nal.özellikle at ve öküz nallarına olan ilgisini bir türlü kıramayınca bir kardeşimize bağışladım.işin aslı satmayı düşündüm ancak vicdanım el vermedi.kendi güvenmediğim şeyi başkasına tavsiye etmek doğru olmaz.bunun dışında bu 3 d radarları boşluk konusunda fena değil.ama çok pahalı o başka.ben çubuk işinde gayet başarılı bir grafik yakalanacağına inanıyorum.zira surfer işinden de bir şey çıkmadı.filitre deneye deneye beynimiz yumurta akına döndü.ben çubuk işinden çok umutluyum.ve geliştirmeye çalışıyorum.hedefim sıfır hata.favorilerim pirinç,bakır ve gümüş çubuklar.boşluk içinde aleminyum iyi sonuç veriyor.saygılar.