sabah sabah iyi güldürdün beni hee:zuhaha::zuhaha:Makinenin pozumu bitti ne oldu şimdi :200:
sabah sabah iyi güldürdün beni hee:zuhaha::zuhaha:Makinenin pozumu bitti ne oldu şimdi :200:
bölgeyi geniş çaplı kordinatlıyoruz derken gereğinden fazlası olamaz, bakın bazı haritalarda incecik kare çizgiler görülür onu referans alabiliriz kanımca,S. Aleyküm arkadaşlar... öncelikle hayırlı cumalar. @saftilki usta Filitrelemeile alakalı bir sorun var. Mesela filitreleme yapacağımız bölgeyi geniş acılı olarak koordinatliyoruz ve surferde filitre ediyoruz, buraya kadar sıkıntı yok. Şimdi filitre ettiğimiz alanda hedefi gördük ve hedefi daha iyi filitre edebilmek için sadece hedefin etrafından koordinat alıyoruz ve surferde filitre ediyoruz lakin bu sefer hedef ya görünmüyor yada en kenarda önceki ile alakalı olmayan çok az bir yeri görünen başka bir hedef beliriyor... bunun sebebi ne olaki? Birde ek bir sorum olacak, siz filitre yaptığınız yerde mezari bulduğunuz zaman kac metre derinlikte olduğunu söylüyorsunuz bunu nasıl anlıyorsunuz?
Üstad söylemek istediğim o değildi, şöyle anlatayım sizin çektiğiniz video daki gibi koordinatları girdik sonra filitre ettik ve hedefi gördük sonrasında ise hedefin tam etrafından aynı şekilde koordinatları girdik ve tekrar filitre ettik... iste bu şekilde yapınca ilk filitrede çıkan hedef kayboluyor ve filitrenin en kenarında ilki ile alakalı olmayan başka bir hedef çıkıyor. Hedeften kastım mezar vs. Birde üstad yukarıda filitre edilmiş resim paylasmistim ona da bir yorum getirebilirmisiniz.bölgeyi geniş çaplı kordinatlıyoruz derken gereğinden fazlası olamaz, bakın bazı haritalarda incecik kare çizgiler görülür onu referans alabiliriz kanımca,
şüpheli konumu keşfettik diyelim etrafından kordinat almak derken o alanı daire içine alman büyük hata, dairenin içinide doldur,
mesela ilk işlemi 100 mt den yaptıysan 2. ye 50 mt den, dedefi çember içine alma diye bişi yok,
metraj almayı bana hiç sorma
Girdigin koordinatlara bağlı verdiği yerler değişik olabilir ve değişik derinindekiler verebilir ilk çekiminizbuyuk ise küçük çekiminizi 10metreye 10metre çekim o sekilde noktalama yapın farklı yer verebilir ama küçük çekiminizde sapma daha az olurÜstad söylemek istediğim o değildi, şöyle anlatayım sizin çektiğiniz video daki gibi koordinatları girdik sonra filitre ettik ve hedefi gördük sonrasında ise hedefin tam etrafından aynı şekilde koordinatları girdik ve tekrar filitre ettik... iste bu şekilde yapınca ilk filitrede çıkan hedef kayboluyor ve filitrenin en kenarında ilki ile alakalı olmayan başka bir hedef çıkıyor. Hedeften kastım mezar vs. Birde üstad yukarıda filitre edilmiş resim paylasmistim ona da bir yorum getirebilirmisiniz.
Filtreleme sırasınedirUstalar yorumlayabilirmisiniz? Fotoğrafların üzerine yazarak yorumlarsaniz makbule geçer bende hangi renk ve şekil ne anlama geliyor öğrenmiş olurum şimdiden teşekkürler.
Ekli dosyayı görüntüle 186299
Filitreleme sırası derken ne demek istediğinizi tam anlamadım, ama anladığım doğru ise saftilki ustanın çektiği video daki sırayı izledim.Filtreleme sırasınedir
merhabalar @Nil hanım..gecenlerde actıgımız mezarların orada uydudan baktıgınızda altında büyük bi mezar var diyordunuz..orada bi çalışma yaptık ve bi mezar bulduk..daha sonuclandıramadık ama kafamız biraz karıştısizinle paylaşmak istedim..bi kaç görselle..