Surfer'den Kordinatlara Filtreleme Yaparak Görüntü Elde Etmek

pusula17

Engellendi
dadas_25 ustam şuanda üzerine yoğunlaşacağımız konu nedir ?

İzlek çizmek mi ? daha iyi yoksa toyalp ustamın yaptığı yolmu daha iyi?

izlek çizerken sapma oluyor onun sebebi ise şahsi fikrim digiteze yaparken hep (.) ortada çıkıyor ama toyalp ustamın yaptığında tam kordinat 32.12345 şeklinde ve sapma çok az oluyor.Denedim birkaç yerde ama ayrıntı yakalama malesef kendi elimizde.Ne kadar bayrak koyarsan boşluksuz o kadar iyi ama çok yorucu.

SİZCE HANGİSİNDE ÇALIŞMA YAPMAK GEREK?

toyalp

Bulaşan mazlumun ahıdır.Kainat bu yükü kaldıramaz.
Süper Moderatör
Değerli ustalarım, benim bu programlardan anladığım kadarını açıklayayım size. Şimdi biz koordinatları alıp excell, converter gibi programlardan formatlarken elbette bu koordinatlar datayı da üzerlerinde taşımıyorlar. Sonuçta bir yazı sayfası olarak surfere ekleniyorlar. İşin püf noktası surferin garmin koordinatları ile çalışmasıdır. Aynı zamanda surferin veriyi garmin datalarından almasıdır. Ayrıca garminin Google Earth Pro ile uyumlu olması hatta Google Earth Pro'ya basecamp ve real time gps uzantısı olarak aktarılabilmesi sebebi ile Google Earth Pro'nun da ücretsiz sunulması bütün bilim dünyasının gözünü googleye çevirmiş durumda. Bu nedenle ben şahsen sizin için yüklediğim son videonun daha olumlu neticeler vereceği kanaatindeyim. Bu yüzden mapsourcede hazırladığınız rota noktalarını tekrar garmine atıp garminde klasör haline getirmemin sebebi garminde daha net ve orijinal koordinatlara dönüştürdüğündendir. Aynı bölgede mapsourcede hazırladığım dosya üzerinden veriyi hazırladığımda koordinatlarda çok fark yarattığını tespit ettiğimden videodaki gibi veri hazırlamak tercihimdir. Üstelik extra üçüncü bir yazılım kullanmadan sade bir şekilde bana daha mantıklı geliyor. Uydu ile yer bakma yöntemi bir çok ustamız ve arkadaşımız tarafından yadırgansa da en azından Digitize ile çıkan koordinatlar çalışma yaptığınız bölgenin dışına çıkmadığından insana daha gerçekçi görünüyor.
Şimdi gelelim Real Time GPS olayına.
Google Earth Pro'da Real Time GPS uzantısı ile bölgede gerçek koordinatı yakalama olayını kolayca görebilirsiniz. Ben şahsen bu botunu açık bırakıp konumumu bul dediğimde çok net bir şekilde bulunduğum adrese kapı numarasını bile şaşmadan gidiyor. Bunu aynı şekilde arazide de denedim sonuç pozitif. Siz de isterseniz deneyip sonucunu bizimle paylaşabilirsiniz. Bu durumda bilim dünyasının arcgis vb. yazılımları bırakıp googleye yönelmesi gayet normal diye düşünüyorum. Bence bu saatten sonra üzerinde duracağımız konu filtreleme ve inceleme (veri okuma) olmalıdır. @dadas_25 ustamın gösterdiği filtreleme gayet olumlu sonuçlar veriyor. Çünkü net sonuçlar aldığım filtreleme türü ustamın kullandığı yöntem oldu. Lakin daha net sonuçlar verecek yöntemler de olabilir. Bunları araştırmakta fayda vardır.

pusula17

Engellendi
toyalp ustam programları indirdim realtime basecamı google eartha aktarmak için ama şifreli :D rar şifresini biliyormusunuz ?

kertenkele

Editör
dadas_25 ustam örnek excel baktım metreyi senden kopyaladım yapıştırdım gene olmadı örnekte enlemde 38 boylamda

kertenkele

Editör
kertenkele

@dadas_25 ustam resimde gordugun gibi devam ediyor neden olmuyor insufficiend data after 3 or more XYZ triplets required yaziyor grid data da advences options sonuk yanmiyo