Surfer'den Kordinatlara Filtreleme Yaparak Görüntü Elde Etmek

may77

Moderatör
Moderatör
saygılarımla

üstatlar en eski yöntemle yapılmıştır. şimdi renk sekmelerinin aynı görüntüdeki renk ve yoğunluk detayını verdim.alan zirvede dağ etrafı ağaçlık ama burazı boş. sizce nedir?

avcıkartal1

Aktif Üye
hocam surfer14 de şekili çıkartıyorum ancak derinliği ölçmesini bilmiyorum yardımcı olur musun?

avcıkartal1

Aktif Üye
ustam surfer14 çok güzel program en azından olup olmadığı anlaşılıyor ancak derinlik ölçemiyorum. Derinliği ölçebilmek bu işin can damarıdır. bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.saygılar..

Kötü ruh

Yeni Üye
dadas usta ne kadar alana 9 bin küsür noktalama yaptırıyorsunuz?
o hatayı çözmedende servis edebilirsiniz bakarsın biz çözeriz

dadas_25

Süper Moderatör
Süper Moderatör
1 metre aralıklarla 9 km kare alanı noktalıyor. Asıl sorun surer 9181 noktayı işlemediğiyle alakalı grid hatası veriyor.

Erkan55

Member
Ustam büyük alana bakmicaksin 25 e 30 baksan iyi olanları yakalarsin

Kötü ruh

Yeni Üye
ustam o halde o hatayı ayıklasan dahi sağlıklı bir çalışma olmaz, 49.000 noktalama yaptım hatasız görünsede şimdiye dek baktığım şüpheli yerleri bam başka gösteriyor, gerçi 1 mt aralıklı değildi, bir dağa komple baktım,

taranacak sahayı en fazla 100 m2 ye düşür derim, artık 100 mt kaç nokta istiyorsa onunla devam ederiz,

dadas_25

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Arkadaşlar bakılan alan 100 metre genişliğinde 90 metre uzunluğundadır. Yani büyük bir alan değil. Birde geniş alan olarak kontrol yapmanızda sorun yoktur ama nokta aralıkları geniş olacağından bir çok detay kaçacaktır. O yüzden önemli olan noktalamanin sık ve güzel olmasıdır.

saftilki

Moderatör
Moderatör
@saftilki ustam grid reference ye benzer harite varmı 1ve 2 yöntemle karşılaştırdım çok yere baktım açılmış açılmamaş tünel vs ustam en etkili 3 yöntem bu yüzden harita lazım
mapseurce yi hala halledemedinmi? reference vs uğraşıyorsun, sana uzak masaüstü programı kur canlı destek sağlayım demiştim ama oralı olmadın belki güven meslesi belki başka sebeptendir her neyse,
dadas ustanın verdiği linkte alttan 2. sırada windows logolu olana tıklat indir çalıştır,
sonra mapseurce da gmrünüm-- ürüne geç-- sağda open topo map türkey haritan belirecek seç ve çalışmaya başla,

kertenkele

Editör
saftilki ustam mapsource kullanıyorum fakan baktığım açılmış ve kapalı yerleri vermiyo başka yerlere gidiyo mesela 1 yöntem 40 mt uzağında biryer veriyor nil in yöntem 8 veya 10mt baktığım yerin yakınına düşüyor tani reference ondan dolayı lazım idi değilse mapsource var bende bizim buralarda in derler bilirsen eski yaşam yerleri oralara baktım tünelli olan inlar var baktım ikisindede göremefim tüneli vermedi tünel 200 veya 300mt uzunlukta