Turko
Uzman
Ustam benim denk gelip şans eseri bir kuşku ile tespit ettiğim bir mevzu her yerde ters haç arkası gizli oda olur mu bilemem 2 defa denk gelmiş olsaydım %99 der konuşurdum benim bulduğum yeri detaylıca yazayım belki detaylar paralellik gösterir konu sahibi abime yardımcı detay olur, patika yol üzerinde yeni yakın yapım bir çeşmeye gidiyor suyu tatlı dağdan geliyor doğal dediler bakalım dedim töbe aklımdan işaret bakmak geçmedi çeşmede giderken yaya halde sağ kolumda 10x10 gibi duvar ile çevrili mezarlık gördüm yaşlı dud ağacının dibinde 2 adet mezar dikkatimi çekti önce hz.musa nın yıldızı sandım mezardaki taş üzerindeki işareti görünce duvardan estetik bir hareketle düşmeye yakın bir şekilde atladım incelediğimde tigrat olduğunu gördüm selçuklu mezarları boştur doludur ilgilendirmez birer fatiha istikakını verdim muhterem lerin tekrar çıkmak için duvara yaklaşınca 5 metre kadar üzerinde açık yeri gördüm dere ile arasında 5-8 mt var dut ağacının hemen altından geçiyor dere zaman zaman debisi artarmış.her neyse açık kaya mezar girince içeri 2 istirahat L yapan koridor diğer oda girişine gelince bir istirahat yeri baş üstünde ters haçı gördüm kurcalamışlar ama belli anlam verememişler bende hemen dışarı çıkıp sağlam bir dal parçası buldum yurdum insanı stili ile yapıştırdım ense köküne 3-4 kez baktım boşluk var yarıktan içeri elimi soktum galiba zamanla horasan salmış kendini bileğim girecek kadar yer açılmış misket gibi ufak ufak parçalar geldi elime baktım horasan aradım biraderi benim emaneti getir yaban eldeyim dedim geldi sağolsun köyün kavesine oturduk gözüme kestirdiğim emminin birine yanaştım cay sohbet emmi satılık arazi var mı yer alacam kendime dedim bağ bahçe ev yapıcam dedim, var dedi 980 metre kare yeri aldım 4300 tl ye 40 yıllık hemşeri oldum sonra elimi kolumu sallıya sallıya gezdim muhitte ilk gizli yeri açtım sonra araziye temel attırdım 3 ay sonra 2 km yukarıda nehir yatağında bayan mezarı tespit ettim zemin katı çıktıktan sonra orayı da açtık birader ile birlikte sonra nedir bu bolluk dedim google amcaya sordum Hitit-Pisidya / Roma-Bizans / Selçuklu / Hamid oğulları Teke Beyliği / Osmanlı yaşamış sırayla Pisidya yı görünce Kaya lejyonları geldi aklıma cihaz çağırdım komutanın mezarını da buldum orayı hala açamadım maffetti bizi baktım el değmemiş klise nerde acaba dedim oturduk biraderle ören , mezar alanları klisesi kalesi vikipedi si tarihi yaşanmışlığı savaşları vs vs olası yerleri çizdik hesap kitap her yaz gider sporumu yaparım temiz kimseye karışmadan
@Turko ustam ben sizin yorumunuzdan yola çıkarak şu kanıya vardım. Diyelim ki biz bir kayada biri ters biri düz iki haça denk gelir isek, o zaman önce odayı bulmalıyız sonra, o odanın içinde ters haçı yani gizli odayı bulmalıyız. Bu da çok güzel bilgi tekrardan teşekkürler. Selametle
Son düzenleme: