Ekli dosyayı görüntüle 218632 Turko usta yerlerimiz hep böyle
Çubuk ile devam usta. Her halükarda o taşlar kalkacak ordan, var derse . Ondan sonra derin arama yapan bir cihaz işini görür.Ekli dosyayı görüntüle 218632 Turko usta yerlerimiz hep böyle
jeodek üstad teşekkürler %/100 haklısın yazdıklarında işte bizde budurumu en ekonomik seviyeye ve tespit yüzdesini yükseltmeye çalışıyozz.bunla ilgili fikirler öneriler çok önemliAslında Arkeojeofizikte aranan nesneye göre yöntem ve alet seçimi yapılır. Örnek vermek gerekirse yaşantı olduğu düşünülen yerlerde pişmiş kiremit tuğla veya tabak çanak tarzı şeyler aranırsa, gravite ve manyetik yöntemler kullanılır. Oda boşluk tarzı yapılarda ise georadar veya rezistivite kullanılır gibi. Ben mühendis olarak hepsini kullanma fırsatı buldum ve en iyi sonuç alınanın rezistivite olduğunu kanat ettim. Zaten en vazgeçilmez ve mühendislerle arkeologların kullandığı yöntemin başında geliyor. Ayrıca Arkeojeofizik çalışmalarda birden fazla yöntem ve makina kullanılarak sonuca gidilir. Her yöntemin farklı özellikler ile çalışmasından dolayı bu farklılıkların çakışmasına değinilir. Ama böyle çalışmalar sözüm meclisten dışarı lütfen kimse yanlış anlamasın devlet ve çok çok zenginler hariç kimsenin harcı değil. Ancak bizim gibiler tek yöntem veya metot ile sonuca gitmeye çalışırız(maddiyattan dolayı). Bunların içinden de seçilecekse o yüzden rezistivitedir.
çubuk konusunda forumumuzda oldukça geniş bilgi var. hepsini okumanı tavsiye ederim. kafana takılan şeyleri sorabililrsin.Arkadaşlar 30bine rezistivite tabiki bulabilirsiniz ama yerli malı oluyor. Kullanma fırsatı buldum birkaç firma var güzel bir iş koymuşlar ortaya ama maalesef çok eksikleri var ve bazen adamı delirtiyor. Örneğin bağlantı yerleri çok dandik olmuş veya aleti kurduktan sonra test modülü yapmamışlar gibi. Ayrıca anlamsızca arada hata vermeleri insanı delirtir. O yüzden bende hem çok para vermeden hemde daha ucuz ve anlaşılır uygulamalar üzerine arge çalışmalar yapmaktayım. Kendim iyi sonuçlar alınca forumdaki arkadaşlara tabiki bilgi vericem. Bu arada şu çubuk işine acayip kafayı taktım bu konuda yardım isterim.