BulursamKader25
Yaptigim Yorumlar; Resmi Kazilar İcin Gecerlidir.
- Katılım
- 27 Ocak 2016
- Mesajlar
- 6,657
- Tepkime puanı
- 9,224
- Puanları
- 24
Bosluk ve metalde X yapmasi normal degil demişin aga BulursamKader25
şimdi boşluk tespiti için eline cakmak yada tüp gibi birşey aldın kendi cevrende döndün yön verdi üzerine gittin boşluk üzerine gelincede cubuklar X carpı yapacak eline altın alırsanda boşluk içinde altın var sa gine X yapacak carpı yapacak
başka nasıl hareket etmesi gerekiyor ki
Kiymetli ustam,
Altin da X isareti vermesinin imkani yok.
Sadece Aleminyum cubukla birlikte celik yuzukle bakiliyorsa altin dahil tum metallerde X yapar. Buradaki isleyis farklidir.
Diger tum cubuklarda ve sistemlerde altin muhakkak X den farkli bir isaret yapar.
Bilmedigimiz bir sistem ve cubuk cinsinde baska bir isret veriyorsa, bu bilgi ve tecrubemizin disindadir...
YASAL UYARI VE BİLGİLENDİRME
Türkiye Cumhuriyeti mevzuatı kapsamında define arama faaliyetleri; 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, Define Arama Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine tabidir.
Define araması yapılabilmesi için ilgili mevzuatta öngörülen şartların yerine getirilmesi ve yetkili makamlardan gerekli izin ve ruhsatların alınması zorunludur. İzinsiz define araştırması ile kültür varlığı bulmak amacıyla gerçekleştirilen izinsiz kazı veya sondaj faaliyetleri kanunen suç teşkil edebilir ve cezai yaptırımlara tabidir.
Sit alanları, korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının bulunduğu alanlar, mezarlıklar ve mevzuatla koruma altına alınmış diğer bölgelerde gerçekleştirilecek faaliyetlerde ilgili kanun, yönetmelik ve yetkili kamu kurumlarının kararlarına kesinlikle uyulmalıdır.
Bu internet sitesi; izinsiz define aramayı, kaçak kazıyı, tarihi veya kültürel varlıklara zarar verilmesini, kültür varlıklarının izinsiz olarak aranmasını, çıkarılmasını, taşınmasını veya ticaretini teşvik etmez, özendirmez ve bu tür faaliyetlere yönlendirme amacı taşımaz.
Site içerisinde kullanıcılar, üyeler veya üçüncü kişiler tarafından paylaşılan yorum, görüş, fotoğraf, video, arazi yorumu, işaret değerlendirmesi, yöntem, tavsiye ve benzeri içerikler paylaşımı yapan kişinin kendi görüş ve sorumluluğundadır. Bu tür içerikler site yönetiminin görüşü, önerisi, onayı veya herhangi bir faaliyete yönelik teşviki olarak değerlendirilemez.
Kullanıcılar, gerçekleştirecekleri her türlü araştırma ve arazi faaliyetinden önce yürürlükteki mevzuatı kontrol etmek, gerekli izinleri almak ve ilgili kamu kurumlarının talimatlarına uygun hareket etmekle yükümlüdür.