Renix
Bilgili Üye
yok ustam sana itirazım yok ben anlatamamışım. Benim demek istedigimde seninle aynı aslında,her işaret illa mezar yada define degildiri anladıgımı, anlatmkak istedim.Bu işaretlerin oldugu yerler sadece mezarlar ,anıtlar da mı olur yani eskilerin yaşadıgı yerlerde de olmazmı? sorum vede merakım budur Yani kartal örnegini anlatayım çok yerde gördüm ama bunlar define ile alaklı degil. sizin yorum larınızla anladım define ile alakalı olan kartal figürü degil benim gördüklerim ama sizlerin tavsiye ve yorumlarınız sayesinde anladım bunu herkese Teşekür ediyorum ayrı ayrı. Birde çok aramama ragmen bir konuda da bilgilerinize başvruyorum ,hitilerin evleri yaşadıkları yerlerin durumu nasıl oturular eglenirler yaşarlar bu konuda çok kaynak yok bildiginiz yer kaynak varsa belirtin lütfen. Konu sahibi kardeşim sende kusura bakma arada benimde bilgim artsın rast gele
Sayın @Renix üstadım bir sembol varsa ve insan eliyle yapılmışsa akıl mantık ile buna yorum yapılacaksa mutlaka mantığımızı zorlamalıyız adam yaşadığı çağda kısıtlı alet ve edevat ile kendi boyunun misalen (20 veya 30 kat ) büyüklüğünde bir sembolü nasıl veya neden yapar şunu asla unutmayalım ki medeniyet gömü kültlerinde mantığa aykırı hiç bir sembol yoktur ki haaaaaa eşkıya işidir diyebilirsiniz olabilir onunda mantığını hazırlayan gene bir insandır tammmmm bu noktada arayan ve yorum yapan gene biz insanlar yaaaaaawwww arkadaş bu resimdeki yere nasıl olurda yılan vs herhangi bir hayvan yapabiliriz yawww biz nasıl bir heykel traşız Lütfen bir aykırı yorum yaparmısın yeri geliyor doğal bir kaya kırığını kalkıp yılana olmadı ayıya hadi oda tutmadı kertenkeleye benzetiyoruz lütfen zerzenişimi üzerinize alınmayın ama mantıklı düşünmeliyiz insanları yorup emeklerinin günahını almayalım onlara anlamsız yorumlar yapıpta hayallerini yıkmayalım.