Sikke arayan bulan naapacaginida cok iyi bilirElimde atena baykus sikkesi var 7.9 gram sari eski yerlesim yerinde buldum ne yapacagimi bilmiyorum
Amirmisin memurmu ?Bu konularla hic ilgilenmiyorum normalde hic define falan da aramadim eski bi yerlesim yerinde 1 tane buldum internetten arastirinca atena baykus sikkesi oldugunu ogrendim orjinale benziyor muzeye teslim etmeyi dusundum ama bilen birine de danisayim dedim
Ben gerçekliğine ihtimal vermiyorum ama Karbon testi yapmalisin kurbanımSahte olup olmadigi nasil anlasilir ?
2050 tarih de olsa hepsi tokatçı işi olarak baki kalacaktır.
Biraz detaylandırabilirmisiniz? XRF analizi nedir? Üniversitelerde hangi birim bu konuyla ilgileniyor? Böyle bir analizin maliyeti nedir?Resmi ruhsatlı kolleksiyonerseniz, üniversitelerin ilgili birimlerinde bu malzemelerin ileri aletli yöntemler ile analizlerini yaptırabilirsiniz. Mesala XRF analizi ile, analizi yapılan malzemenin gerçekmi sahtemi olduğunu, hammaddesinin ne olduğunu vb. bilgilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
XRF harici başka yöntemler de var XRF biraz uzun sürer ve uğraştırır. En sıkıntılı yanıda gönderdiğiniz malzemeyi deforme eder. Daha basit bir yöntem var Taramalı Elektron mikroskobunda faz analizi derseniz her üniversite yapar tabi talebiniz yasal ise onda da En fazla olsa 100tl isterler. Aşağı yukarı Türkiyedeki tüm üniversiteler yapabilir bu işlemi.Biraz detaylandırabilirmisiniz? XRF analizi nedir? Üniversitelerde hangi birim bu konuyla ilgileniyor? Böyle bir analizin maliyeti nedir?