Bu konuyu canlı tutup,konunun dışına çıkmadan tuğla dizmeye devam etmemiz gerekli diye düşünüyorum.
Bu sitede bir yazışma da birisi dillendirmişti. Demişti ki ; Altının atomlarını oluşturan nötron ve protonlar diğer tüm metallere göre baskındır. Ve etrafındaki diğer metallerin proton ve nötronları çekirdeğine kadar iter ve o metalde de artık altın işareti alırsın dediğini hatırlıyorum. En azından ben bunu anlamıştım dediklerinden.Altının bu atomu oluşturan parçacıkları sadece metale değil de minerale de atım yapıp aynı şeyi yapıyor olabilir.
Arazi de yaptığım bazı testlerde,yukarıdaki ana fikri destekleyen bazı ipuçları elde ettiğimi söyleyebilirim. Elbetteki çubuk kişisel olan ve kişiye göre büyük farklılıklar gösterebilen bir araç olmakla birlikte, çubuk cinslerine göre büyük farklılar olduğu aşikârdır. Bazı cins çubuklar hedefin tam üstüne geldiğinde hiçbir tepki vermeyip,her seferinde farklı bir mesafe de ve farklı bir yönde altının işaretini vermektedir. Bu da aslında,etrafta aranan metalin varlığının olduğu kanısını güçlendirmektedir. Farklı cins çubuklar ile noktayı test etmenin verdiği ipuçları küçümsenmeyecek derecede önemli olduğunu düşünmekle birlikte,herkes kendine özel sağlama metodları oluşturması gerektiği kanaatindeyim. Bayram hocamın meşhur sözü olan, "önce tespit sonra işlem" aslında o dört kelimedeki mana, bence çok daha büyük ve derinlemesine analiz edilmeli.
Yine bu forumdaki diğer iddialı bir söz,boşluk içerisinde altın varsa boşluğun da tespit edilmesinin mümkün olmadığı yönündeydi. Böyle bir cümle okunduğunda tabi insanın aklına şöyle bir soru getiriyor. Boşluk bir metal değil. Ama kendine has bir enerjisi var. Doğal olan toprağın bozulmuş hali aynı zamanda. Kocaman bir "odanın enerjisini altın gerçekten yok edebilir mi ? " 6 m2 lik bir boşluğun kapsadığı alanı,aynı oranda dört farklı yönde kaldırıp öte tarafa atabilir mi ?Kaldırıp attı diyelim. Ya da atım yaptı diyelim. Adını siz koyun. Bu dikdörtgenin aynısını ve de keskin kenarlarıyla birlikte ve de duvarları da dahil aynı şekilde algılamamızı sağlayabilir mi ? Ya da boşluğun tüm enerjisini sıfırlayabilir mi ? Şahsen buna pek imkan vermiyorum. Bilimsel bir açıklamasını biri yapana kadar da mümkün olmadığını düşüneceğim.
Farklı cins çubuklar ile aranan metalin atım yaptığı bazı sabit yönlerin olduğunu düşünüyorum. En azından benim testlerim o yönde. Özellikle çubuk cinsi vermiyorum çünkü bir sürü çeşit ile denemeler yaptım. Bende oluşturduğu genel intiba ve tespitleri, yazı yoluyla düşündüğümü farzedebiliriz. Buna istinaden ;
Yönler üzerinden hedefe yaklaşma üzerine ;
Hedefe yüründüğünde,hedef üzerinde aranan metalin işareti alındığı gibi,
Doğudan batıya ve batıdan doğuya yüründüğünde,hedef,çubukları GÜNEY e atıyor.
Kuzeyden güneye ve güneyden kuzeye yüründüğünde,BATI ya atıyor.
Kuzey Doğudan güney batıya ,güney batıdan kuzey doğuya yüründüğünde , KUZEY BATI ya atıyor.
Güney doğudan kuzey batıya,kuzey batıdan güney doğuya yüründüğünde KUZEY DOĞU ya atıyor.
8 farklı yönü beyaz bir kağıda çizip bu yönlerin olduğu yere yıldız atarsanız, ana yönlerde de,ara yönlerde de atımların yan yana olduğunu,aynı doğru üzerinde yüründüğünde,ters yönlerden de gelinse atımların aynı yöne olduğunu fark edebilirsiniz. Bence atımları belli bir sistem dahilinde yapıyor. Ee bundan ne sonuç çıkar ? Bu sistem üzerinde bir fikir sahibi olunursa,yarın arazi de buna benzer bir olay başımıza geldiğinde,çubukların farklı yönlere anlamsız tepkilerini anlamlandırmamıza yarayabilir. Belki atım yaptığı yönler farklı olacaktır. Ama mutlaka bir sistem dahilinde atım yapacağı kanaatindeyim. Hedef üzerinde durduğunuzda ortalama 10 saniyeden sonra bende atım yapıyor. Tekrar ediyorum,bu değişimler çubuk cinslerine göre farklılık arz ediyor.
Arazideki emareler,akıllıca bir rasat,imkan dahilindeki tüm araçlar ile tespit,biraz his ve tabiki nasip. Kısmet/nasip işi zaten işin olmazsa olmazı. İlaveye gerek bile yok. Onlar baş köşede dursun. Ben işin bilimsel kısmıyla ilgileniyorum. İlgilenmekle birlikte "irdeliyorum".
Belki birilerine bir kelimeyi veya fikri okur da,O da başka şeyi irdeler de,tuğlalar üst üste gelir diye ümit ediyorum.
Ve aklımdaki basit bir soruyu da yöneltmek istiyorum. Altın ve gümüşün işareti bildiğiniz gibi kişiden kişiye değişse de ,L veya ters L . Yani elimizdeki çubukların bir tanesi hiç kıpırdamıyor. Biri dimdik duruyor. Diğeri de tam kapanıyor. Ancak diğer tüm metallerde her iki çubukta belirli bir açıda içe kapanıyor. Az kapanan 5 derecede ,10 derecede olsa hareket ediyor. Sadece iki değerli metalin çubuklara verdirdiği işarette,bir çubuğun hiç hareket etmemesi ne ilginç bir tesadüf değil mi ? Ne dersiniz sizce de tesadüf mü ?
Selamlar..