Şirvan,
Kemikleri nasil buldugu burda mevzu bais degil! Ben burda Haritanin sirrini aciklamak icin yazismiyiorum!
Diyelim´ki bulmadi ve bende uydurdum, zaten oda önemli degil!
Şirvan Kardesim, artik genc degilim ama buda su demek degilki dagda aramak icin halim yok degil.
Burda olay su, ben zaten oraya 30 yildir gidiyorum. Dag cok Muhtesem bir dag, nerden bakarsan bak sekil degistiriyor, yani bir noktadan diger noktaya baktimi artik o bölge olmasini anlaman mümkün degil.
Yer meselesine gelince, hayir bilmiyorum! Bölgeyi biliyorum ve bildigim bölge ise 5km civari.
Zaten Haritada tek bir isaret vardi Hazineye dahil! Diger tüm isaretler sembolik isaretlerdir.
Zaten hangi aptal Harita cizerde, sana ayan beyan Altinin yerini gösterecek, varmi öyle enayilik?
Her Haritanin bir yazilimi vardir ve seni Hazineye götüren o yazilimdir, mesela, Hazinede hangi sehir oldugunu yazmaz, hangi belediye oldugu yazmaz! mevki yazmaz. insanlar bir harita buluyor sonra para kazanmak icin kendi cizdigi Haritayi 50 - 100 bine satiyor....
Bizim Mektubda yazan sehirlerin ismi bile degismiz, buda normal birsey, bu olay 1 Dünya savasinda oldu ve Cumhuriyet devrinde ise Belediye ve köylerin ismi dahi degismis. Aradigimiz köyü tesadüf üzeri bulduk. ALLAH rahmet etsin, tabi simdi coktan ölmüstür, Carsida gezerken, kahvede oturan yasli bir adam, aynen söyle dedi, Yunan Yunan, burda altin filan yok defol git burdan! ben bunu duyunca zaten soke oldum, sonra O köyde hotele yerlestik. ihtiyar olan o adami sorduk, O ihtiyar olan Adam meger 1 Dünya savasindan kalan en son Gazilerden biriymis! Haritada yazan eski beldenin isminide o günler ögrendik (haftalar sonra) Sen bu isleri kolaymi saniyorsun. kolaysa gel yardim et, bulalim