Kendinize göre haklılık yanlarınız var. Peki aradığın şey boşluk içinde boşluk içindeyse ne yapacağız. GPR sistemlerle çektin 10 metrelik veya 20 metrelik ipi . Toprağa GPR ile sinyal atışları yaptın her 50cm de veya duruma göre az çok, 20m2 yeri taradın, PC'ye anlık görüntü attın veya sonradan PC'YE yükledin, baktın aa burası değilmiş, şimdi çek 20m ip daha, nasıl olsa alan 10dönüm... Noktalama yapmadan şurası demeden baktığın yerler nerede ise tesadüf noktalar olacaktır. Noktalarsan şansına... İşaretlerde hadi noktalamaya gerek yok diyelim. Neyse konu uzayacak. Siz beni anlamadınız sanırım fakat yazınızın sonunda yine de ip ucu vermişsiniz. Tavsiyeniz ve yardımınız için teşekkür ederim. Ha bu arada bahsettiğiniz sistemden 3 adet değişik Alan tarama getirttik arkadaşlardan. Kablolu elektronik ben pek anlamam, toprağa bakır çubuk sokup, etrafında bir kaç tur (toprağı tanıyormuş-topraklama) sonra hangi düğmede neyi çevirdi onu arayan cihaz altın-gümüş-boşluk-elmas-kemik-mermer var da var vs. Ama bu cihazlarda bendeki pirinç çubuk ile diğer yalın çubukların verdiği tepkileri verdi. Açık bakıp teyid ettiniz mi derseniz, evet ettik. Çünkü bu noktalara deneme yapmadan önce GPR tuttuk, GPR yok dedi, bizde hadi bakalım dedik, hangisi yalan söylüyor. Çubuklar yalan söyledi. Hepsi hem oda çizdi hemde direkt altın verdi...Yine kafam karıştı. Ben Trakyalı81 Ustamın dediği gibi Alüminyum çubuklarla bismillah deyip diğer tüm metalleri deneyeceğim. Tüm yazıp çizen tavsiye ve önerilerde bulunan degerli arkadaşlara teşekkür ederim, sanırım konu uzadı...