Bu taşın ne oldugunu bilen varmı

definecik

Member
Katılım
3 Ağu 2017
Mesajlar
78
Tepkime puanı
0
Puanları
3
Mihraba goremi islem yapildi yoksa tespite goremi..bosluk tespitimi yapildida arama yaptiginiz alani actiniz..evet islem yaptiginiz yer dogal degil ozenle yapilmis o taslar bina kalintisida olabilir oda duvarida tavan cokmus onlar kalmis yada elden gecmis bir alandir..o taslarin yanindan biraz daha inin bakalim kac kat tas var o zaman kendini belli eder..mihrab guzelmis islem hakkinizi ona yonlendirseydiniz daha guzel olabilirdi
Ustam biraz mihraba göre birazda rastgele oldu. Şöyleki iki net ve güzel işaret var odamızın oldugunuda biliyoruz, ama girişi veya nerden başlayacagımızı bilmiyoruz. Çubuk bende çalışmadı. Çihazda yok. Denize düşen yılana sarılır misali, Falcı ( bakımcı da derler) tarifi ile başladım. En olmadı Kas yaparım zinde olurum napayım, mantiği ile caresizlikten burda başladık.
 

definecik

Member
Katılım
3 Ağu 2017
Mesajlar
78
Tepkime puanı
0
Puanları
3
buldugun taslari sakla kardesim yokla iclerini isini sansa birakma mihrabin hemen solu acilmis mi uzaktan resmi var mi bu haliyle kapaliymis gibi geldi bir ikinciside bosluk tespitimi yaptin neye gore hangi isaret seni oraya yonlendirdi yada degerli degerimi aldin ne nedir yer super ¥

Buldugun taşları derken, Büyük olan bloklarsa eger. zaten yerinden zor oynattım tek başına. Sırtımı mihraba verirsem hemen yarım metre sağı burası birbucuk metrelik bir alan. Bloklar sanki doğal olusum gibi geldi bana . murç izi yok sanki.
Tespit mesipit yok. bam bam bam gibi bişey oldu benimki :))))
 

mucit

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
9 Ağu 2016
Mesajlar
654
Tepkime puanı
2
Puanları
0

SAHBAZ

Bilgili Üye
Katılım
16 Eki 2014
Mesajlar
358
Tepkime puanı
12
Puanları
4
Konum
J.O.H
mucit usta noktayi koymus lakin siz calismaniza devam edin
 

Pscyhe

Engellendi
Katılım
4 May 2016
Mesajlar
1,026
Tepkime puanı
4
Puanları
0
definecik kardesim gordugum kadariyla azimli ve isteklisin yaptigin isleme bakinca bu kaniya vardim.cihaz olmamasi çubukta kullanamamaniz ayri bi sikinti sizin icin..burdan yola cikarak bi tavsiyem olucak genelde mihrabin ve ozellikle boyle sizin resimlediginiz gibi olan isaretlerin aranan odasi yada mezari hemen altinda olur ortalama 2 mt derinlikte kendini belli eder.diger konularda bakarsaniz yada biraz arastirma yaparsaniz tecrubeyle sabit oldugunu gorecekseniz..olma olasiligi fazla ben bilgi amacli belirttim dikkat alip bi sansinizi deneyin biraz zaman ve belkide emek kaybi olucak ama cikarsa guzel olur.olmazda biseye denk gelmezsenizde hakkinizi helal edin.
 

definecik

Member
Katılım
3 Ağu 2017
Mesajlar
78
Tepkime puanı
0
Puanları
3
@definecik kardesim gordugum kadariyla azimli ve isteklisin yaptigin isleme bakinca bu kaniya vardim.cihaz olmamasi çubukta kullanamamaniz ayri bi sikinti sizin icin..burdan yola cikarak bi tavsiyem olucak genelde mihrabin ve ozellikle boyle sizin resimlediginiz gibi olan isaretlerin aranan odasi yada mezari hemen altinda olur ortalama 2 mt derinlikte kendini belli eder.diger konularda bakarsaniz yada biraz arastirma yaparsaniz tecrubeyle sabit oldugunu gorecekseniz..olma olasiligi fazla ben bilgi amacli belirttim dikkat alip bi sansinizi deneyin biraz zaman ve belkide emek kaybi olucak ama cikarsa guzel olur.olmazda biseye denk gelmezsenizde hakkinizi helal edin.


Ustam yorumun için tşkler, İşlem yapılan yer mihrabın hemen 1 - 2 metre sağ tarafı zaten, mihrabın önüne dogru geliyorum. 1 metre daha kayarsam tam önü olucak. Beni kararsızlıga iten mihrabın bir metre kadar sağında yaklaşık 20 cm uzunluğunda 1 cm genişliginde kanal olması, Acaba yön vermiş olabilirmi düşüncesi ile bu tarafa eğildim. Derinlik 1,5 metreye yakınlaştı nerdeyse

Birşeyler cıkarsada Allahtan Çıkmazsada allahtan, sıkıntı yok merak etmeyin, yorumlarınızı eksik etmeyin. selametle
 

epy

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
15 Şub 2013
Mesajlar
666
Tepkime puanı
627
Puanları
14
mihrabın olduğu kayayı geniş açıdan bir fotosunu çek ve ön tarafında ne var bence aradığın şey toprakta değil. taşta:322: etrafı iyi fotolarsan daha çabuk sonuç alırsın. ustalarda gördüklerini söyler.
Bravvo mamostedijvar ustam agzina saglik.
 

epy

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
15 Şub 2013
Mesajlar
666
Tepkime puanı
627
Puanları
14
Definecik kardesim kolay gelsin.bu oval taş ile söylenecek cok şey var.35 yillik deneyimlerim ve yaşadiklarim adina oval taşin bulundugu nokta altta 2.5 mt lik kaya icine horasan kullanilarak kapamasi yapilmis statusu olan bir bayan mezarina ait girişin tam üst noktasi.eger bu noktayi derinleştirmek isterseniz altta kesinlikle yine buyuk bir sabit kaya kutlesine geleceksiniz.işte bu kayayi bertaraf ederseniz alttaki girisin tam üstunden oda agzini bulacaksiniz.ayrica bu taşin ilk ciktigi tam o noktayi net olarak temizleyip gorunumune çok iyi bakin.neye benzeteceksiniz.lutfen o noktayi tekrar fotolayin.ayrica oval tasin ciktigi noktada durun .sirtinizi doguya döndürün solunuzsa kalan 2 mt lik mesafedeki kaya yuzeylerini iyi inceleyip temizleyerek fotolayin.yine baska bir nokta solunda kalan beş veya alti mt lik mesafedeki yontusu kalp gorunumlu kayayi gorebilirseniz lutfen fotolayip sitemize atin.eger soygun yemedi ise süpper bir noktadasiniz.bu oval taslarin kullanildigi mezarlar pagan ve hristiyanligim ilk yillarına ait.alttaki degerler kalite.sizin konunuzla alakali ve cok benzerlik ğosteren taş yúzeylerin benzerleri arşivimde mevcut.şu anda cepten atamadım.lutfen devam edin.inaniyorum ki bu işin arkasi gelecek.kolay gelsin.
 

mamostedijvar

MAMOSTE
Moderatör
Katılım
25 Eyl 2017
Mesajlar
518
Tepkime puanı
250
Puanları
9
Konum
ÖĞRETMEN
definecik kardesim kolay gelsin.bu oval taş ile söylenecek cok şey var.35 yillik deneyimlerim ve yaşadiklarim adina oval taşin bulundugu nokta altta 2.5 mt lik kaya icine horasan kullanilarak kapamasi yapilmis statusu olan bir bayan mezarina ait girişin tam üst noktasi.eger bu noktayi derinleştirmek isterseniz altta kesinlikle yine buyuk bir sabit kaya kutlesine geleceksiniz.işte bu kayayi bertaraf ederseniz alttaki girisin tam üstunden oda agzini bulacaksiniz.ayrica bu taşin ilk ciktigi tam o noktayi net olarak temizleyip gorunumune çok iyi bakin.neye benzeteceksiniz.lutfen o noktayi tekrar fotolayin.ayrica oval tasin ciktigi noktada durun .sirtinizi doguya döndürün solunuzsa kalan 2 mt lik mesafedeki kaya yuzeylerini iyi inceleyip temizleyerek fotolayin.yine baska bir nokta solunda kalan beş veya alti mt lik mesafedeki yontusu kalp gorunumlu kayayi gorebilirseniz lutfen fotolayip sitemize atin.eger soygun yemedi ise süpper bir noktadasiniz.bu oval taslarin kullanildigi mezarlar pagan ve hristiyanligim ilk yillarına ait.alttaki degerler kalite.sizin konunuzla alakali ve cok benzerlik ğosteren taş yúzeylerin benzerleri arşivimde mevcut.şu anda cepten atamadım.lutfen devam edin.inaniyorum ki bu işin arkasi gelecek.kolay gelsin.
maşallah döktürmüşsün ustammm ağzina sağlik :4:
 
Üst