Nasıl anlamadım , pervane gibi çalışıyor demişsin , çalışıyor ama bulamıyor mu ? yoksa çalışmıyordu çalışmaya başladı metal tespiti için mi soruyorsun. Sen bir özet geç ustam bana istişare edelim inşallah.@Turko ustam selamunaleykum, ustam çubuk pervane gibi çalışıyor, limon tarifi harici bana cubugu tekrar sevdirmek icin, metal tesbit yontemi soylermisiniz, hani derler ya bi zahmet.
@Turko ustam çubuk 5 ay önce ilk elime aldığım gundendir çalışıyor, ustam bana verdiği yön ve yönlendirme ve isaretlerden dolayı çubuğa güvenim yok benim, evde sokakta bahçede altını da gümüş üde bakirida her metalin kendi işareti ile buluyor, ama arazide 2 ay boyunca koşturdum 80-85 mt den yön veriyor, sonuç 25 tesbit ten 3 ü mineral,Nasıl anlamadım , pervane gibi çalışıyor demişsin , çalışıyor ama bulamıyor mu ? yoksa çalışmıyordu çalışmaya başladı metal tespiti için mi soruyorsun. Sen bir özet geç ustam bana istişare edelim inşallah.
Neden önce boşluk işini çözmeye çalışmıyorsun ? Metal şart mı , bence boşluk işine yoğunlaşıp devam etmelisin. zaten araziye çıkınca mezar yada mahzen mağara tarzı bir yapıdan şüpheleniyor san boşluğu çözdükten sonra değerli metal tespiti yapman gerekir. Boşluğun içinde tespit edeceğin değerli metali bir kez yakaladın mı zaten çubuk seni yönlendirdiğinde neyin mineral olduğunu anlarsın. Boşluk içinde yakaladığın metale mineral tespiti için işlemler yapınca uyguladığın tekniklerin çalıştığını anlayacaksın.@Turko ustam, değerli ustalarımın yöntemi olan neodyum mıknatıs bakır sülfat, pirinç çubuk, elektrot çubuk, pazar sepeti teli, 1 cm alüminyum çubuk çelik yüzük kaya tuzu ve bir çok mineral eleme yöntemi denememe rağmen iki ay boyunca bana sadece 2 yerde hem.....
Ben bakır çubuk kullanırım. Mineral elerken. Hiç altın işareti aldığın yerde avucuna ne alırsan al hepsinde altın işareti yapan tespitin oldumu ?@Turko ustam 3x6 mt lik dikdortgen bir oda şekline güvenerek işlem yaptım, ustam aluminyum cubuk 1 cm celikle degerli isareti, elim bos degerli, elimde altin degerli isareti, gumus bakir kursun bronzla baktigimda cubukta hareket yoktu, hani beyinden yonlenme yok, olsa hepsinde yapar, islem basladiginda bitene kadar ayetelkursi okuyorum, islem yeri resimlerde görünüyor, oda bile mineral çıktı. Diğer 3x5 mt bir odanın içinde 1,5 x 3 mt mezar şeklini verdi, diğeri yine 2,5 x4 mt civarı yine dikdörtgen bir şekil elde ettigimden işlem yaptım, sonuç 3 te sıfır.
Turko ustam, Yok ustam bende onu diyorum, altın tuttugumda veya elim bos olduğunda altın işareti verdi, gümüş bakır tuttugumda hareket hiç yoktu.Ben bakır çubuk kullanırım. Mineral elerken. Hiç altın işareti aldığın yerde avucuna ne alırsan al hepsinde altın işareti yapan tespitin oldumu ?