Peki hocam bir şey sormak istiyorum. Görüyorum grupta millet bir sürü sikke falan bulmuş. Resmi kazılarla mı bulmuşlar bunu? Öyle değilse nasıl bu kadar rahat paylaşım yapabiliyorlar burada?100 m2 içindeki derinlik sınırından bahsediyorsanız eğer, 5 cm si de bir 5 m si de..
Yuzeydekilere karışmıyoruz, derindekilere bakarız gibi bir anlayış hiçbir yerde bulamazsınız.
Sonuçta devletle iş birliği yapıp resmi makamlarla işinizi yürütüyorsunuz.
Kazı yaparken jandarmaya denk gelirsen direk hapishane bunuda unutma ?Hah tamamdır. Yani ben gidip dedektörüm ile birlikte kazı yapıp define bulabilirim. Daha sonra da müzeye vermem gerekiyor, vermezsem sıkıntı. Yeniyim de biraz ufka ihtiyacım var
Peki hocam bir şey sormak istiyorum. Görüyorum grupta millet bir sürü sikke falan bulmuş. Resmi kazılarla mı bulmuşlar bunu? Öyle değilse nasıl bu kadar rahat paylaşım yapabiliyorlar burada?
Kendinize 1 saat vakit ayirip , 2863 no'lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanununu okuyunuz. Aklınızda hiçbir soru kalmayacak ışıl ışıl olacaksınız.Hah tamamdır. Yani ben gidip dedektörüm ile birlikte kazı yapıp define bulabilirim. Daha sonra da müzeye vermem gerekiyor, vermezsem sıkıntı. Yeniyim de biraz ufka ihtiyacım var
Sen arkeolog musun? Mahkemeye verecek en güzel delil isyorsan, onuda müzeler ve müzelerle ilişki kuranlar üzerinden araştır
Okudum zaten ama burada yapılan paylaşımları ve istatistikleri görünce mantık erdiremedim.Kendinize 1 saat vakit ayirip , 2863 no'lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanununu okuyunuz. Aklınızda hiçbir soru kalmayacak ışıl ışıl olacaksınız.