Ekli dosyayı görüntüle 203273led kaldi onuda bagliyayim
Murat26 kardeş, resimde gördüğüm şarjlı matkap aküsünü güç kaynağı olarak kullanmayacaksın umarım. Eğer öyle bir niyetin varsa NE555'e veda zamanı gelmiş demektir.
Ekli dosyayı görüntüle 203273led kaldi onuda bagliyayim
güzel bir konu olmuş tebrikler arkadaşlar yardımlaşma ve amatör ruh güzel
evet devre kare dalga sinyal çıkışı veriyor ve çıkışa bağlanan ledin yanma/sünme durumuna göre frekansı ayarlayabilirsiniz
teorik olarak herşey tıkırında yani
fakat pratikte sorun şu ki toprağın direncini 12 voltluk bir gerilim kaynağı ile nasıl aşacağız ?
toprağa çakılan bir pirinç çubuktan harekete geçecek elektronlar 1 metre ötedeki diğer pirinç çubuğa nasıl erişecekler ?
aradaki toprak direnci nedir ???
geçen akım kaç mili ya da mikro amperdir ?
bu kadarcık akımdan nasıl manyetik alan oluşacakta boşluk bulmamıza yardım edecek ???
kafamda deli sorular
konuyu böylece uzatıp gidebiliriz
neyse siz bana bakmayın ben konuyu uzaktan izleyeceğim
aleykümselam gardaşUstam selamün aleyküm.
Çok güzel noktalara değinmişsin.
Öncelikle 12 volt evet düşük bir akım gücü ancak birçok elektronik alet özellikle dedektör ve sinyal üreten devreler 9 veya 12 volt kullanıyor.
Bu voltaj operasyonel yükselteçler yani opamplar sayesinde yükseltiliyor. Tabi bunlar uzmanlık isteyen işler. Ben TV'de bir yerde izlemiştim basit bir sinyalin bile toprak altında 1 km. mesafeye kadar ilerlediği ancak sorunun tekrar dönüş sinyalini algılamakta olduğunu söylüyorlardı.
Toprak direnci biliyoruz ki her alanda farklıdır.
Seninde söylediğin gibi sinyali Led'in yanıp sönme hızından anlayabiliriz, bunu da bir potansiyometre kullanarak değiştirebiliriz. Bunlar yapılmak zorunda diye düşünüyorum.
Şimdi benim sorunum ise elimde istediğim şekilde ayarlama yapabildiğim bir kare dalga devrem var kendi yaptığım. Ben bunun frekanslı olanını da yaptım ancak, bunu yere akım vermek suretiyle değilde iki adet pirinç çubuğa monte etmek suretiyle hareket halindeyken kullanmak istiyorum. Hatta bütün akımın numunenin üzerinden geçtiği ve çubuğa, takmış olduğum numunenin elektronlarının akmasını sağlayacağını düşündüğüm bir ekleme de yaptım ama numunelerim olmadığı için deneme fırsatım olmadı. Şimdi numune yapma işim kaldı. Ama içimden bir ses yine yapmak istediğim şey olmayacak dediğinden numune işini sallantıya aldım. Ama buradan sözüm olsun eğer başarırsam bu sitede yaptığım aleti bütün özellikleriyle ve üretim için gerekli bütün dökümanları ile arkadaşlara hediye edeceğim.