En çok acıdıgım kişi !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

akyol

Bilgili Üye
Saygı değer dostlar define aramakta sohbet etmette bir sevdadır buradaki üyelerin çoğu eminim yıllardır bunu yapıyor 10 arar 1 bulur 20 arar 1 bulur 30 arar ama illaki 1 bulur zaten burada herkesin bildiği tek bişey var binlerce konu açılıyor onbinlerce yorum yapılıyor kimse bu yorumlara anlamsız diyemez nedenmi bu yorumları yapan kişiler karşılaştıkları zorlukları yaşadıkları mutlulukla birleştirerek yanlış ve doğrunun oratasında yorum yapıyor herkesin bildiği yine bir şey var işaretlerle bulunan onlarca yer var ama kimse çıkıpta burada ben çözdüm senin dediğin yerde çıktı demez ayrıca buradaki sohbetler karşılıksızdır ben bilirim ben çözdüm anlamı çıkarılmamalı ve aramızda öyle değerli insanlar varki bunların değerini bilerek yaşadıklarını ve bilgilerini bizimle paylaştıkları için gerçekten mutlu olmalıyız bu işin okulu yok bu bir sevdadır saygılar

Son düzenleme:

N@KKoZ

Aktif Üye
Forumda bilinçli kişiler, usta, dediğimiz kişilerden hiçkimsenin işaret ve izleri kır, del, dök dediğini görmedim. Aksine bozma, kırma diye hep tembih edildi. Herkes bildiği, gördüğünü yazar çizer. Doğru veya yanlış. Bu kalitesizlik değildir. aksine doğruya giden yoldur. gömü/define işlerinin standardı yoktur. misal yuvarlak bir oymanın mezarı bazen hemen altındayken bazen 500 metre ilerisinde olabiliyor. Nedir bu işin kalite standardı? neye göre belirlenecek? söyleyinde bilelim.
Öncelikle gömü define işinin standartının olmadığını söylüyorsanız daha size söyleyecek birşey bulamıyorum. Ölçüsüz kesinlikle bir tane bile işaret yoktur, gelişi güzel yapılan bir tane işaret göremezsiniz, istisnasız hepsi ölçülüdür, bilene görene tabiki.

Bu işin kalite ve standartına gelirsek, aşağıdaki eklediğim resimlerde fotoğraflı define işaretlerindeki ilk 10-15 konudan alıntı resimler, orda kaçak kazı yapan arkadaşlara yorumlar yaparak teşvik edenlerde var, süper modsunuz ancak forumu yeterince takip etmiyorsunuz demekki. Detaylı araştırma bile yapmadım ilk 10-15 konudan buldum bu yorumları. Ayrıca şu kare içine aldığım yerleri kontrol ediver cümlesinin kaz,kır anlamı taşıdığını akli dengesi yerinde olan herkes bilir.

Burayla ilgilen deyince kucağına alıp sevme anlamında yorum yapılmıyor neticede.

Bazı yorumlar var, birisi demiş doğal diğeri çok güzel işaret demiş, bir başkası ise, burayla uğraşmayın sizi aşar. Bu şekilde yorumlarla kalite kendini belli etmiş malesef.

Ha buyur birkaç örnek kardeşim. Benimde mesela takip ettiğim konular ve kullanıcılar var, sedegör onlardan bir tanesi ve benzer şekilde açılan prokasyon konuları, bende böyle konulara yazmayı seviyorum. Onun dışında uzaktan takipçisiyim.

jeolog

Uzman
Narkoz usta, ben sizi tanimam ve sisteme sonradan dahil oldugum icin olsa gerek size ait yorumlari eskilerde takip edemedim. Rica etsem sizin konulara eklemis oldugunuz bir iki saglam yorumu da burada paylasirmisiniz. Mumkunse icinde kat'i olculer iceren olsun.

oguzkagan

Bilgili Üye
Hakaret ve küfür olmadığı sürece farklı olan her fikir , her görüş bu platform da konuşulması ayrı bir zenginlik ve buranın kalitesinin bir göstergesidir diye düşünüyorum .

Lakin bilgi,deneyim,tecrübe ve kıdem gibi hususlar da bir sarmal döngüye girildiğinde bilgili-bilgisiz kıdemli, bilgisiz -kıdemsiz bilgili , bilgili-deneyimsiz , sen kimsin ben şuyum asıl sen kimsin filan vs vs vs sarmal döngüye girildiğinde genel de tatsızlıklar çıkıyor ki aslında bu sarmala girmemek gerekir .. Benim sık kullandığım bir ekonomi ve borsa forumunda böyle olduğunda işler karışıyor...

Sanırım hobidaşlar olarak ortak özelliklerimizden biri olarak sabırsızlık dürtüsüne sahibiz diye düşünüyorum :) bir de durum ne zaman böyle içinden çıkılması zor bi hal alsa ben BulursamKader25 ustanın bi uğrayıp 2 kelam etmesini havanın birden okyanus esintisi gibi ferahlatıcı etkisi olacağı kanısını taşıyorum .
Geceniz güzel olsun.

Son düzenleme:

N@KKoZ

Aktif Üye
Narkoz usta, ben sizi tanimam ve sisteme sonradan dahil oldugum icin olsa gerek size ait yorumlari eskilerde takip edemedim. Rica etsem sizin konulara eklemis oldugunuz bir iki saglam yorumu da burada paylasirmisiniz. Mumkunse icinde kat'i olculer iceren olsun.
Bilgi kıymetli değerli kardeşim. Bize öğretilen ilk şey bilgiyi sadece tanıdığınız ve hak edenlerle paylaşın.

bozoklu

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Öncelikle gömü define işinin standartının olmadığını söylüyorsanız daha size söyleyecek birşey bulamıyorum. Ölçüsüz kesinlikle bir tane bile işaret yoktur, gelişi güzel yapılan bir tane işaret göremezsiniz, istisnasız hepsi ölçülüdür, bilene görene tabiki.

Bu işin kalite ve standartına gelirsek, aşağıdaki eklediğim resimlerde fotoğraflı define işaretlerindeki ilk 10-15 konudan alıntı resimler, orda kaçak kazı yapan arkadaşlara yorumlar yaparak teşvik edenlerde var, süper modsunuz ancak forumu yeterince takip etmiyorsunuz demekki. Detaylı araştırma bile yapmadım ilk 10-15 konudan buldum bu yorumları. Ayrıca şu kare içine aldığım yerleri kontrol ediver cümlesinin kaz,kır anlamı taşıdığını akli dengesi yerinde olan herkes bilir.

Burayla ilgilen deyince kucağına alıp sevme anlamında yorum yapılmıyor neticede.

Bazı yorumlar var, birisi demiş doğal diğeri çok güzel işaret demiş, bir başkası ise, burayla uğraşmayın sizi aşar. Bu şekilde yorumlarla kalite kendini belli etmiş malesef.

Ha buyur birkaç örnek kardeşim. Benimde mesela takip ettiğim konular ve kullanıcılar var, sedegör onlardan bir tanesi ve benzer şekilde açılan prokasyon konuları, bende böyle konulara yazmayı seviyorum. Onun dışında uzaktan takipçisiyim.

Madem ölçüyü, standardı, kaliteyi bukadar iyi biliyorsunuz çözün bütün konuları, açıklayın nedir bunların ölçüsü söyleyin aydınlanalım. Sizin gerçekten bu işlerden anlamadığınızı görüyürum. Kontrol et demek kır kaz demek değildir. boşluk yada değerli varmı? cihaz veya çubuk her ne kullanıyorsan onunla teyit et demektir. 2. si her konuda herkes hemfikir olmayabilir. benim görmediğimi bir başkası görebilir. Benim aynı işarete bulduğum, tecrübe ettiğim çözüm başka bir bölge, coğrafyada başka bir şekilde olabilir. Sizin gerçekten hiçbir bilgi ve tecrübeniz olmadağı gibi çözüme nasıl gidileceği konusunda da fikriniz yok.

N@KKoZ

Aktif Üye
Madem ölçüyü, standardı, kaliteyi bukadar iyi biliyorsunuz çözün bütün konuları, açıklayın nedir bunların ölçüsü söyleyin aydınlanalım. Sizin gerçekten bu işlerden anlamadığınızı görüyürum. Kontrol et demek kır kaz demek değildir. boşluk yada değerli varmı? cihaz veya çubuk her ne kullanıyorsan onunla teyit et demektir. 2. si her konuda herkes hemfikir olmayabilir. benim görmediğimi bir başkası görebilir. Benim aynı işarete bulduğum, tecrübe ettiğim çözüm başka bir bölge, coğrafyada başka bir şekilde olabilir. Sizin gerçekten hiçbir bilgi ve tecrübeniz olmadağı gibi çözüme nasıl gidileceği konusunda da fikriniz yok.

Saygı duyuyorum :)

jeolog

Uzman
Bilgi kıymetli değerli kardeşim. Bize öğretilen ilk şey bilgiyi sadece tanıdığınız ve hak edenlerle paylaşın.
Bana da düşüncene saygı duymak düşer... Demek ki sitede bilgi olarak paylaşılan ama sizin için bir önemi bulunmayan paylaşımları yapan arkadaşlar da sizinle benzer düşüncedeler...

Turko

Uzman
Usta malesef katılmıyorum , yer paylaşımı hakkın da yani paslama konusun da tanımadığım ve hak etmeyene yer paslamam deseydin tamamdı bende destekler dim fakat , üye oluyor isek iki seçenek var bu sitede ya bilgi paylaşılacak yada çay içip sohbet edip hal hatır havadan sudan muhabbet edip yazılan çizilen konular sessizce okunacak. Sen hem paylaşmam diyorsun tamam sorun yok , ama birde yanlış sın diyip doğrusu bende kalsın diyorsun.

Burada sivri konuşan ne kadar adam varsa tartıştım , Hatta omerhattap usta vardı bir ara maviyken onla ejdebi mezarı daha doğrusu mezar açma olayının genel olarak etik olmadığını yani yaptığımız yada yapmaya çalıştığımız bu olayın insanı olarak doğru olmadığını savundum yapmayacağım demedim etik değil dedim oda 1000 çeşit görüş var bu konuda sefer hakkı var devlet hakkı var zekati var Vs gibi ufak bir yazı yazıp sana oturup bunları anlatacak değilim dedi, Beni tartışıyorum diye kapatma di yada tatil vermedi.

Posedion2023 galiba ismi böyleydi eksik hata varsa affola. Defalarca tartıştık 3 gün gelmesin özlerim :) konu açayım yazar bayram mesajlarımızı begeniriz. Arada birbirimize Hayırlısı çekeriz. Konu açsın bütün doküman larimi bilgimi seserim acımam.

Burada mesaj yazan 2 üye ustamiz tartışma içine girdiğimiz. Hakaret etmedik sovmedik saymadik kafamıza yatmadı düşünceler tartıştık , kapandı gitti. Gene olsun gene tartışırız.

Kaan , 103836 senede bir gelir, meydan larus tan Alıntı 3-5 elektrik elektronik laf yazar süslü Biz cahil okumadık okumuyoruz gibi, Sonra sizin o çubuklar cihazlar çöp der , sorarsın ne ile arayacağız diye cevap vermez , Onu savunani da onuda kovalarım , Hiç şansı yok her türlü kavga çıkar , ama konu açsın Hadi desin her türlü.

Bunun gibi en az 10-15 üye ustamiz vardır ama tartışma ayrı yardımlaşma ayrı.

Yani demem oki zıt görüşler de tartışma dahi olsa hakaret , igneleme ve küfür olmadığı sürece hiç bir problem yok , saygı ve sevgi ile inşallah.

Kafkaslı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
İlginç? sedegor hoş geldin kurbanım
Bilgi erdemli ve kırmamayı olayları kişiselleştimemeyi gerektirir
Her ustanın veya üyenin alanı farklıdır
Hiç kimsenin bir başkasını eleştirme hakkı vermez bilgili veya deyil
Sadece konular edep kuralları içinde tartışılır sonuca ulaşmaya çalışılır
Siz değerli arkadaşlar kadar bilgiye sahip olmaya biliriz ama bilgili insan tevazu sahibi ve hoş görülü olmalıdır Sedegorun bilgisini taktir ederim severimde
Ama uslubu sert ve Ä·ırıci o yüzden sürekli tartışmalara senep olmaktadır

Bilgili insanda tevazu ve edep yoksa kitap yüklü m?gibidir vesselam

Jookerturk

Bilgili Üye
Birşey bulup buraya dönen olur mu? Zor. Malı bulan hayalinin peşinde koşar. Vefalı olan insan da bi teşekkür eder tabi.

yıne sert baslamıssın kardeş bır kaç soru sormussun varmı dıye sordugun sorulara ben var dıyorum baskada bısey demıyorum insanlar gızlı yapılan işi acıga cıkarmaya tabıkı korkar bu yuzden yenı konu acmaz konular ıcınde şu an bakmadım ama teşekkür amaçlı acılan konularda var yardımlarınız ıcın dıye malı alanda var resımlerı atıp actım ama boş cıktı dıyende eskı konularda var sonra bakıyım bulabılırsen lınkını atarım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...