Gerçek işaretler

DERVİSOGLU

Yeni Üye
bu arkadaşımızın kalemine sağlık genel hatlara değinmiş.

Öncelikle değerlinin şifrelenmesi mi ?değil mi? Onu idrak etmek gerek.
Şu an sağlık bakanlığının logosunda bile yılan vardır(değişmemiş ise tabi)
yani şifa ya da tıbbi anlamlarda da kullanıldı.
şifacı bir gayrimüslimin evinin duvarında gördüğünüz sembol değerli işareti değildir bir nevi şifacı evi tabelası gibidir.
Yani araştıracaksınız -
AR-GE bu işteki başarının yarısı gibidir.

Şimdi hangi medeniyet olduğunu nerden anlayacağız;

* öncelikle Kaya mezarları ya da anıt mezar figürlerinde kullanılıyorsa yanında mezar işaretleri olur.
oyuk sunak kare oyma vs ise bu roma Bizans gibi Kaya mezarlarının göstergesidir.
Yani bu yılan mezarı sembolize eder ve tuzak var der.

* Eğer kilisenin etrafındaki hakim tepelerde ise bu kilise malıdır tuzaklı ve sihirlidir ekseri 7 metreye konulmuş, su tuzağı ile desteklenmiş ürünü külçe altındır.

Anektod; bu sene bir papaz düştü bulunduğum mekana. Ekipler ayrı ayrı telefon ediyor bi papaz gelmiş sadece kabartma yılan ve tavuk civcive gidiyor diye arayıp duruyorlar. Doğal olarak ifşa etmeyin dedim.
Çünkü zengin Ermeni köylerinin hepsinde bir kabartma yılan ve bir tavuk civciv vardır. Benim hemen çevremde dahi sayabileceğim en az 7 tavuk civciv ve kabartma yılan mevcuttur.

Ee yani?
yanisi kardeşlerim; kiliselerin hakim tepelerinde ise bu işaretler bizzat papazlar tarafından konulmuş ve mühürlenmiş mallardır. Ve sadece onların elindeki belgede yazar kilidi. O papaz efendi de bu yüzden o işaretleri soruyor idi..

Hacısı hocası çözümez! Net!

* etrafta kilise yok, bir dağın orta noktasında masa büyüklüğünde bir kayaya çizimi yapılmış, yılan kendini sarmış vaziyette, mezarı da sembolize eden herhangi bir haç vs destekçi işaret yok ise; bu da dönemin zengin Ermenisinin kişisel malıdır, oraya yönelten bir dikili taş var dikili taşta da yılanın kendinde ya da çizime göre çevresinde de hediyeler vardır ve ürün bir kazandır.
ortalama 4 arşın (2.80) dipte olup yine mühürlü olduğu bana belgeyi ulaştıran Ermeni tarafından söylenmiştir. Tabi dişi çekileli epey yıl olmuş. Keşke o fotoğraflar telefonda olaydı paylaşaydım.

YARDIMCI İŞARET OLARAK KULLANILMA DURUMLARI;

* değerli 3 işarette şifrelenmiş olup önce kaplumbağa belli mesafe sonra yılan son şifrede küçük bir haç ya da nal var ise burda yılan arazi şartlarını temsil ediyordur.
nasıl yani?
şöyle; kıvrımlar sulu ya da kuru dereyi, patikayı ya da düz ise belirli metrajda son işaretçiyi gösterir.

şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Geldikçe ekleyeceğim inşallah..
Çok aydınlatıcı oldu devamını bekliyoruz.. bilgi için tşkler ?

Gönül_Eri

Moderatör
Moderatör
Şimdi diyeceksiniz taş seyyar onu hiç demeyin ? Bölge bakir yavaş yavaş duyulmaya başlanınca Kepçe ile işaret sökülüyor arkadaşın bahçesine taşınıyor. Yeri yurdu duruş şekli belli. Nasip olursa ilgilenmeyi düşünüyoruz ilerliyen zamanlarda lâkin bu andırın müjdesi tavuğun neresindedir ustalar bi gelsin hele ?

sandalci14

Operatör
videoları yükleyemedim arkadaşların görüntüleri var.ilgimi çeken yerlerden prtscn yapacam.

Son düzenleme:

sandalci14

Operatör
Sen giresundamısın hala güzün bi ziyarete gelicem memleketime 😊 gelmişken geçmişten kalma bi nal vardı duruyorsa ona el atıcam
ankaradayım ama memleketiniz güzel. bizim memlekette boluda bir mahzen var 25 metre derinde ama nası olacak bilmiyorum

bu resimdeki 3 kırmızı nokta 15-16 şar metre kazmışlar dibinden birbirine bağlantı çıkmış ama mahsene ulaşamamışlar 30 40 metre ilersinde mahsen.izinli ayarlayabilirsem..

Son düzenleme: