hades40 Ustam o kadar çok işaret varki ben sadece define ile alakalı duyduklarımı ayırt ederek koydum göz define işaretlerinden dir diyerek o alanda yogunlaştım şimdi buradaki sistem şu şekilde bu büyük kayalar var ya hiç biri buraya ait degil yüzeye giydirme yapılmış ve taşların kesim şekli o dahada ilginç hepside bir figür olarak kesilmiş .Bölgeye 1 e 1 uyum saglanmiş fotograf makinesi ne zaman yuksek pikselle çektim o zaman fark ettim bazı alanlarda 3 kat bazısında 4 kat giydirme yapılmış giydirme dedigim şey bazı yerlerde görürsünüz toprak zemine duvar örülüyor yol kenarlarında sıkça görürüz onun üst üste 4 katman oldugunu düşünün ama kayanın boyutu çok farklı ebatlarda her kaya parcası özenle bribirne geçme yapılmış . harç yok bir alanda sökme yaptım 1 nci katı söktügünüzde 2 kat çıkıyor 2 den sonra 3 kat ama 1 katı tamamen sökerseniz ortaya çıkıyor sökümü çok kolay degil ama 1 taş var o taşı aldıgınızda digerleri kolayca çıkıyor. sorun şu bazı işaretler deforme olmuş ve bazı yerlerde çok karmaşık bi işaretin peşine düşünce devam ediyorda ediyor. Benim burda amacım içinden define olanları ayıklamak sonrasında da devlete haber vermek buranın eski bir yerleşim yer olduguna kanaatim tamdır .şimdi
BulursamKader25 ustanın dedigi gibi fotoları yükleyecem incleyein bakalım sonarada eksik yerlerin fotosunu takrar çekecem(diger alanla ilgili çok ustam yazıd çizde orayı es geçmedim ama sona bıraktım orayıda ) altta 10 resim ekledim bu 10 dan sonraki 20 resim daha koycam sanırım ikinci turdaki resimler ilginizi çekecek