yok tersi yönde bu kısım daha önceki koydugum yerin arka yüzü yani kuzey batı aşşa yukarı kıble yönünde
Ustam bir yanlışlık olmasın
Sağ kol: Doğu
Sol Kol: Batı
Yüzün: Kuzey
Sırtın : Güneye bakması gerekmiyor mu?
Ayrıca Kıble demişsiniz kıble zaten güney tarafında yanlışım varsa lütfen üstadlarım uyarsınlar beni
Neyse konuya gelelim şuan resimleri indirdim inceliyorum ama işaret diye işaretleyeceğim lakin bu kayaların tamamı bir betimleme. bu arada @
Renix ustam senin medeniyet hititler GÖZ olarak işaretlediğin yer YARIM GÜNEŞ yani kral ve kral ailesi mezarlığı burada sunu çanağı, haç (+) ya da üçgen, kare gibi işaretler arama ustam. Tamamen farklı bir medeniyet. Çok tanrılı bir inanca sahiptir hititler. Mezarların tespiti için kayaların doğu yönünde güneşin ilk ışınlarının vurduğu yer. Yani senin resimleri öğleden sonra çektiğini var sayarsak @
Turko @
BulursamKader25 ve diğer üstadlarımın işaretledikleri gibi gölgede kalan yerler. Özellikle de 3 merdiven ile çıkılan yerler. Bu arada ustam dağlar hititlerde kutsal sayılırlardı hep değişik kayalar kullanmışlardır mezar ve yapılarında senin kayaların değişik olmalarının sebebi de burdan kaynaklanıyor olmalılar. Bir çok eser ve işaret zamanında başka medeniyet ve devletler tarafından kırıldığı için günümüze bu kadarı gelmiş bulunmakta. Ama kayaların her karışında betimlemeler mevcut. Sana tavsiyem kesinlikle kayalardan bir parça bile koparma hatta korumaya al ve diğer bölgede kullandığın temizlik malzemesini burada kullanman betimleme ve yazıtların ortaya çıkmasında fayda sağlayacaktır. KUBABA ve Kybele betimlemeleri görünmekte ay güneş ve su tanrısı aynı şekilde çoğunlukla kullanılmış. Yani bölge güzel ve uğraşılmaya değer. Tabi ki üstadlarım daha iyi bilir. Onlar da hitit derlerse çalışmalarını bu yönde ve buna göre yapmanda fayda vardır diye düşünüyorum. Selametle
Ekli dosyayı görüntüle 137101
Ekli dosyayı görüntüle 137103
Ekli dosyayı görüntüle 137104
Ekli dosyayı görüntüle 137105