Bir gece balkonda ufak ufak (çay) demlenirken düşüncelere daldım, ola ki ceviz dikerken bir küp altın takılsa ayağıma ne yaparım, ilgili resmi birimlerle irtibata geçmeden önce en azından bir süre bir yerlerde saklamam gerekir. İşte o andan sonra gömüyü yapan kişi gibi düşünmeye başladım gayri ihtiyari.
Sıradan bir vatandaşsam bu gün tanımlanan bilinen ve zamanımda da herkesin bildiği işaretleri kullanırmıyım bilemedim. Kullansam da göz önüne koymam heralde, olan var olmayan var sen gömersin komşun gider patlatır. Ağaç, kaya, dere v.s. doğal işaretlerden daha çok faydalanmaya çalışırım. Bir de şunu göz önünde tutarım köylü ekmeğini topraktan çıkarır yani haşır neşir dir toprakla ekonomik ve yaşamsal değer elde edilebilecek bölgelerden uzak tutarım, ya kendi başıma ya da bir en fazla iki kişiyle gömeceğimden çok detaylı sistemler derin çalışmalar yapamam, zaten vakit de kısıtlı ulu orta bir yerse her an komşular fark edebilir. Bahçeme, tarlamdaki doğal işaretlerin çevresine bölgedeki kayalık ya da mağara, dere v.s alanlar ilk aklıma gelenler olur. Kaçarken göçerken gömmüşsem tadından yenmez, doğru yer doğru gözlem burada işi çözer.
Eğer eşkiyaysam eşkıya ile geziyorum demektir her yanım çakal çukal dolu olacak, eğer payımı gömeceksem kimsenin aklına gelmeyecek yerler seçmeye çalışırım, çok da vaktim olmayacağından ve zaten kendim için saklayacağımdan işaret koyarım belki ama herkesin kullandığı bir işaret olmaz heralde. Yorgo arkadaşım görüp de aha da kuş v.s., bizim adetlere göre burada mal var deyip götürmesin diye. Eğer başsam mal da yüklü olur onu da öyle her babayiğidin bulamayacağı şekilde gömerim. Zaten bir çoğunun amacı devleti zarara uğratıp zayıflatmak olduğu için belkide hiç çıkmayacak şekilde gömerim. İşaret tuzak hepsi olur harita da olur, haritayı da ipim kimin elindeyse ona iletirim belkide.
Kilisenin papazın işine aklım ermedi ne kadar hin olmaya çalışsam da o frekansı tutturamıyorum, sömüren kesimim, dokunulmazlığım var bi de tılsım falan korkuttum mu işaretler burda uçuşur sanırım. Şımarığım, insan gücünü sınırsız kullanabilirim, ilim desen bende para desen bende. Zaten ustalar gömü olabilecek yerlerin krokisine kadar işlemiş konularda.
Kafanızı şişirdiysem hakkınızı helal edin, düşündüklerimi paylaşmak istedim. Sevgiler Saygılar.