Kamp alanında karşılaştığım enteresan kaya figürleri

Smokin

Moderatör
Moderatör
7-8 yıldır kamp yaparım çok yer gördüm son zamanlarda arkadaşlarım hep bu konulardan bahsettiler bende inanmadığımı söyleyedim.Geçenlerde bir arkadaşıma fotoğraf arşivimi gösterdim baya şaşırdı geçtiğimiz hafta sonu onu kampa götürdüm biryere ve gittiğimiz yerde küp parçaları bulunca ertesi gün yani bugün direkt bu foruma üye oldum :)
Boyle kampa can feda :)

Mhmt82

Moderatör
Moderatör
Burası Trakya da bulgaristan sınırlarına yakın bir yer biraz araştırdım bölge eşkiyaların yaşadığı ve bu tarz yerlerde kaya içi sandıklarının olduğu yazıyor bende tarih bölümü okuduğum için üniversite de elimde bir takım kaynaklar var onlara istinaden bölge değerli bir yer olduğunu anladım bu işlerden hiç anlamam nedir nereye hangi gözle bakmam gerektiğini bilmem fakat ilk fırsatta bu alana gidip daha detaylı fotoğraf çalışması yapacapım
kardeşim şu ayı varya çok güzel..iki şeye dikkat edeceksin..kafayı kaldırmış nereye bkar..onu ayağa kaldıran sırtını dayadığı yeri bi kontrol edersin....

Heavyduty

Yeni Üye
Geçen yaz aylarıydı tam tarih hatırlamıyorum

Heavyduty

Yeni Üye
Bunların kontrolleri için herhangi bir cihazım yok el yordamı gittiğim zaman muhakkak bakarım

uçanhollandalı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Geçen yaz aylarıydı tam tarih hatırlamıyorum
Aynı resim bana bundan 2 ay önce gönderildi.Bölgeninde doğukaradeniz olduğu söylenmişti.
Resimlerde farklılık var mı diye yanyana getirdim,birebir aynı.1 no lu resim sana ait olan.2 nolu resim bana gönderilen.kalitesi düşük olduğu için fazla büyütmedim.Bunun yanında başka resimlerde gönderildi.Ama sadece bu resim sizinkiyle aynı.

Ekli dosyayı görüntüle 236951
Anladığım kadarıyla bu resim veya resimler elden ele dolaşıyor.Birileri de bunları tokatlama amaçlı kullanıyor.

Son düzenleme:

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör

S.a değerli kardeşim birinci resim mirket yada gelindik daha doğrusu miskete benziyor gözleri bile var bu hayvanlar hemen yuvanın çevresinde avlanıp birde gözcü koyarlar köşkünün görevi tayfaya haber verip yuvaya girmektir ortalama .eşeğe 50 metredir yani baktığı yer ve çevresinde 50 mt civarında bi araştırma yapman gerekir
Ama emin olabilmek için önce işaretleri temizlemen gerekir ve sonrada detaylı bi resimle çevreyi bida uzvalarina bak özelikle gözleri varmı yokmu?.

İkinci işareti de aynısını uygula artı kaplumbağaya benziyen çevresini ve üstünü 50 cm bi açın bakalım ne çıkacak.

Üçüncü resminde aynın uygulayın artı sunağı boşalt iyicene incele kapsamı değilmi.
Saygılar ve sevgiler hayatta en değerli hazine sevgidir

Heavyduty

Yeni Üye
Burası ulaşım açısından çok zor bir bölge bu alana gidene kadar çoğu Alanı eşelemişlerdi ama ben bu bölgeye girdiğimde birşey yoktu uzun bir süredirde gitmiyorum bu ayının veya mirketin olduğu resim arkadaşımda sağa sola Bilgi amaçlı paylaşmış olabilir bu hayvanın yanında benimde kendi resmimde var tabi onu paylaşmak istemedim bende şuan sizlerin sayesinde ve yine gerek bu sitede gerekse bir takım kitaplardan yaptığım araştırmaya göre ağazı kapalı mağara veya mezar konusunda netlik kazandım fakat benim yapabileceğim iş değildir mezar açmak veya mağara kapısı açmak çünkü biz 2-3 kişi kamp yaparız bölgedeki en hafif Kaya 500 kg ağırlığındadır belki kısmetimize şöyle yeryüzüne yakın 1-1.5 metrede birşeyler olursa 300-500 bin tl edecek başımızı belaya sokmayacak gibi niyetim oydu haftaya o bölgede tekrar kamp planlıyorum bu sefer çok daha detaylı resim çalışması yapıp sizlere sunacağım..
Bilgi ve ilginiz için teşekkürler saygılar sevgiler...

Son düzenleme:

Hayalperest.

Yeni Üye
Ne fok, ne de köpek. Direk ayakta duran ayı, acayip net ve anatomik olarak neredeyse kusursuz anlamını bilmem ama ayı yani...

Metalicvoice

Operatör
Ayakta duran ayı, fotonun çekildi çephenin tam karşı cephesinden bir resim daha alınırsa arkasındaki kesik iki taştan dolayı ayrıca deve gibi görünebileceğini düşünüyorum.

Bir de ayının sağ eli yön verir mi bilemiyorum üstatlar bilir...