Güzel soru bu işte kesin konuşan kesin yanılır. Sadece olasılık üzerinde yol alacaksın. Gerisi nasip kısmet işi.Merhaba arkadaslar, herkes bir işaret ve anlamindan bahsediyor. Benim merak ettigim şu işaret varsa kesin define vardir, diyebilecegimiz işaretler nelerdir
Bu formlarda guncel basliklarin siralandigi yeri bulamiyorum. Bilenler yardim edebilir mi?
Güzel soru bu işte kesin konuşan kesin yanılır. Sadece olasılık üzerinde yol alacaksın. Gerisi nasip kısmet işi.
Bazı işaretler mezar için kullanılmıştır. Örnek oyuk çeşitleri gibi. Bu tarz isaretlere bakarak küpler dolusu altın hayal edenler çok ama malesef çoğu mezarlar kemikten ve bir iki boş küpten başka şey çıkmaz. Tabi bazı mezarlarda takı gibi değerli objelerde çıkabilir eğer denk gelinirse. Konu açılmışken bunada değinmek istiyorum arazide gördüğümüz bir çok işaretin malı gömüldükten birkaç yıl sonra tekrar gömenler tarafından geri çıkarılmıştır. Hickimse malını yere gömüp bir kaç şifreleme işlemi yapıp başkası bulsun diye bırakıp gitmemiştir. Dediğim gibi olasılıklar üzerinde yolumuza devam ediyoruz ya alınmamışsa ya hala gömüldüğü yerde duruyorsa gibi.
Eşkıya belgelerinde bir çok işaretin ismi geçiyor bilemiyorum doğrusu ben bu konuya mesafeli yaklaşanlardanım. Nedenmi? Bir asır öncesinde adam balı kayadan söz etmiş kayada bal arılarının olduğunu balın aktığını vs. Söylemiş. Kimi defineci arkadaşlarım hala o kayanın peşinde ve işin tuhaf yani hala kayada bal ve arıların olduğunu düşünmeleridir. Umarım ne demek istediğimi anlamışsınız
Kuçuk istavrozun buyukten farki neEn güzel en hızlı zengin edecek işaretlerden ikisi biri üçgen diğeri eşit kollu istavroz , ama kibrit kutusu büyüklüğünde olacak büyük olmayacak.