Kurumuş Dere yatağında 3 kesik oyma

BulursamKader25

Yaptigim Yorumlar; Resmi Kazilar İcin Gecerlidir.
@BulursamKader25 ustam baştan anlatayım.. sarı ile çizilen alanda boşluk alıyorum (alüminyum ve gümüş çubuk) mavi ile işaretlediğim yerde çubuklar (elimde metal yok iken ) paralel oluyor.. sonra içeri giriyorum ve çubuk kapanıyor x yapıyor.. ben burda duvar yada kapı olduğunu düşündüm..
aldım kurşunu ve baktım.. kurşunun bendeki tepkimesi ritmik bir şekilde çubuklar bir sağa bir sola salınım yapıyorlar.. sağ çubuk sağa sol çubuk sağa sonra sola ve böyle devam ediyor..

ustam dün bana alüminyum çubuğun ucuna kurşun sürmemi ve çubukların paralel yaptığı yerdeki hareketini sordun.. mekandayım dediklerini yaptım.. paralel yaptığı yerde çubuk karnıma doğru yapışıyor.. devam edip içeri girince dik konuma geçiyor(boşluğu görmüyor hiç bir tepkime yok)
Anladım Kardaşım.
Aşağıda kurşun dediğin mineral.

Gümüş sinyali aldığın noktayı da aleminyumla kontrol et.
yine ucuna kurşun sürerek. Gümüş işareti vermezse oradaki de mineraldir.

BulursamKader25

Eline bir metal aldığında hangi çubuk olursa olsun;

BOŞLUK SİNYALİNİ keser, boşluğa gitmez.

ELİNDE HANGİ METAL VARSA o metali arar, sinyaline denk gelirse işaretini verir.

Sarıyerli34

Bilgili Üye
Anladım Kardaşım.
Aşağıda kurşun dediğin mineral.

Gümüş sinyali aldığın noktayı da aleminyumla kontrol et.
yine ucuna kurşun sürerek. Gümüş işareti vermezse oradaki de mineraldir.
ustam alüminyum çubuğa kurşun sürüp bakınca gümüş değerlisini nasıl alabilirki gümüş olsa bile?!! nihayetinde gümüşü elime alıp bakmam gerekmez mi??

BulursamKader25

ustam alüminyum çubuğa kurşun sürüp bakınca gümüş değerlisini nasıl alabilirki gümüş olsa bile?!! nihayetinde gümüşü elime alıp bakmam gerekmez mi??
Ben o dediğin sistemi bilmiyorum kardaşım.
Aleminyum çubuk bende değerli tespiti yapmıyor, işaret vermiyor.
Ben sadece metal mi - mineral mi tespitinde 2.nci kontrol olarak kullanıyorum ucuna kurşun sürerek...

Sen daha önceki tecrübelerine göre karar vereceksin artık, ben seni yanlış yönlendirmeyeyim inşallah.
Yapmadığım- kullanmadığım bir usül; aleminyumla değerli tespiti yapmak.

Sarıyerli34

Bilgili Üye
Ben o dediğin sistemi bilmiyorum kardaşım.
Aleminyum çubuk bende değerli tespiti yapmıyor, işaret vermiyor.
Ben sadece metal mi - mineral mi tespitinde 2.nci kontrol olarak kullanıyorum ucuna kurşun sürerek...

Sen daha önceki tecrübelerine göre karar vereceksin artık, ben seni yanlış yönlendirmeyeyim inşallah.
Yapmadığım- kullanmadığım bir usül; aleminyumla değerli tespiti yapmak.
ustam genel olarak çubuğa arayacağın metali sağ eline alıp değerli bakılmıyor mu?

dün bahsettiğin usul yani alüminyum çubukla minarel metal ayırma olayında kurşun kullanıyoruz(senin usulüne göre) tamam.. gümüşte bir metal ve ayrımı alüminyum ile yapılamaz mı?? ustam bende hatlar iyice karıştı hayırlısı bakalım..

BulursamKader25

ustam genel olarak çubuğa arayacağın metali sağ eline alıp değerli bakılmıyor mu?

dün bahsettiğin usul yani alüminyum çubukla minarel metal ayırma olayında kurşun kullanıyoruz(senin usulüne göre) tamam.. gümüşte bir metal ve ayrımı alüminyum ile yapılamaz mı?? ustam bende hatlar iyice karıştı hayırlısı bakalım..
yapılıyorda, ben yapamiyorum, bende olmuyor.
bu nedenle tecrübem yok aleminyum çubukla metal tespitinde.

ben sadece gümüş çubukla tespit ettiğim metal hakikaten o metal mi yoksa mineral mi?
bu sorunun cevabını aleminyum çubuğun ucuna kurşun sürerek bakıyorum.

Sarıyerli34

Bilgili Üye
BulursamKader25 ustam bir kaç tespitim oldu mekanda.. evvela alüminyum çubuk ve kurşun olayı biraz karışık.. kişiden kişiye değişiyor.. bende çubukla kurşuzn sürüp sınıra gidince göğsüme yapıştı..

ustam gümüş testinide bahsettiğin gibi yapmaya çalıştım.. gümüş işareti aldığım noktadan uzaklaşıp bir miktar gümüş koydum.. aralarından geçerken koyduğum gümüşe değilz de mekana doğru çubuklar işaret verdi(çubuklar dik konumda).. emareler bunlar ustam durum pozitif mi?

Sarıyerli34

Bilgili Üye
kıymetli sitemin kıymetli ustaları konu itibariyle (çubuk ve tepkimeler) değerli ustam BulursamKader25 ile konuma devam ediyorum.. kendisinden çubuk olayı halkında çok şey öğreniyorum..
buradaki yazışmalardan konu sadece çubukla alakalı sanılmasın lütfen.. mekanı çözmeye çalışıyoruz.. değerli yorumlarınızla katılım gösterelim inşallah..

mayhem

Co Admin
Co Admin
Demekki bazen bu metalleri kullanmak gerekiyor çubukla birlikte . Geçen biride sormustu doğru bilgi verdik demekki BulursamKader25 usta bunları bana giç söylemiyor :200:

Sarıyerli34

Bilgili Üye