Öncelikle hiç bir cihaz altın, gümüs, vs. VAR DEMEZ. Ustanın söylediği gibi bir renk skalası mevcuddur, alınan grafik üzerine bu skala uygulanır ve sonuca gidilir. Ben Proton Elic kullanıyorum. Öncesinde çok makina kullandım, Mala da kulladım, fakat mala SADECE DÜZ ALANDA KULLANILMALIDIR.Engebeli arazide KESİNLİKLE doğru analiz yapamaz, kaldı ki cihazı öyle bir arazide yürütemezsin.Bu tarz cihazlar benim kullandığım dahil, yukarıda da söylediğim gibi kesinlikle malzeme GÖSTERMEZ. Fakat bulamayacakları yer altı odası, mağara, mahzen, vs. oluşum YOKTUR. Her türlü yüzey altı yapı anomalisini tespit ederler. Proton Elic serisini tercih etmemin sebebi, tek kişilik pratik kullanımı, YATAY ve DİKEY kullanılabilmesidir. Mesela karşınızda şüphelendiğiniz bir yapı, kaya gibi bir oluşumu tarayabilirsiniz. Ayrıca su altında da oldukça etkili. 2 km. Yarıçapda tarama yapabiliyor rahatlıkla. Kullanım videoları var, izlerseniz demek istediklerimi daha iyi anlayacaksınız. TSK envanterinde de bu cihaz mevcud, almamda ki en etkili sebep de budur. Güneydoğuda ki kolluk kuvvetleri, tünel, mağara, oda, vs. Gıbi tespitde kullanıyor. Bilginize...