Çelik çubuk dediğin şeyi kolay kolay bırakamazsın. Senin yaptığın tespiti 100 yıl önce çubukla tespit edenler vardı ama usta bir çubukçunun yaptığını uydu değil teknoloji de yapamaz. Ben de yıllardır bu bilgisayar donanım yazılım tasarım grafik işlerindeyim ama burda bu kadar kilo altın var diyen program göremedim. Bunu diyen ve belgeleyen ustalar olduğunu biliyorum. Son örnek tarsus kazılarıdır. Malzeme demişsin 32 metre inip iki üç kılıç demir ya da bronz altına göre bulunması daha kolay hatta madenler içinde en kolay olan bir şeyi bulmakla ve ya çözmekle uğraşmıyor bu ustalar. Direk sarı kıza ulaşmanın yollarında saç ağartmışlar. Yanlış anlama kardeşim çalışman hayırlı olsun çok güzel ve başarılı bir çalışma ama çelik çubuğa son diyerekte çubuğu hafife alman çubuk kullananların ve ya kullanacakların hevesini kırmanı doğru bulmuyorum. Teknoloji ile tüneli de bulursun odayı da bulursun ama dolu mu boş mu işte orası muamma olur. Fakat çubuğun dilinden anlarsan o muammalıktan çıkar. Her şeye rağmen başarılarının devamını dilerim. Selametle