Surfer'den Kordinatlara Filtreleme Yaparak Görüntü Elde Etmek

Nil

Engellendi
bilalbey tabikide bilgim var en basit anlatımı daha önce size de örnekleme yaptımmı bilemiyorum. yeryüzünden çıkan manyetik alanlar var gözle göremediğimiz , uydular yer küreyi resimlerken aynı zamanda bu manyetik alanlarıda resimliyorlar fakat çıplak gözle görülemiyor. çeşitli yazılımlar ve programlar kullanarak önce bu manyetik alanları görünür hale getirip, sonra yine çeşitli yazılımlar ve programlar kullanarak görünür hale getirdiğimiz manyetik alanları 2d ve 3d görüntüsüne çevirerek , manyetik alanın dağılımın dan hangi şekli ve derinliği temsil ettiğini tespit etme yöntemidir. sistemin bilimsel adı (uzaktan algılama ) dır. bu yöntemi mta ve arkeoloji alanında kullanılmaktadır. uydudan yer baktığını iddia edenler çoktur , ama gerçeği çook azdır. tüm yazılım ve programlara sahip olmakla beraber çok iyi kullanmak gerekiyor sizin için basit bir tek rakam yada nokta , çekim için yüzlerce metre hata demek oluyor. alınan görüntüyü yorumlamaya gelince özel bir yetenek yada bilgi gerektirmiyor, boşluk ve metal arıyorsanız ...

kertenkele

Editör
kertenkele

ilk 4 resim tumulustur bunlar ucleme kayalarin etrafi

Nil

Engellendi
sy kertenkele sizin analizleriniz çok karışık neyi nasıl hangi yöntem ile yapmaya çalışıyorsunuz bilemiyorum , benim yorumluyabileceğim bir görüntü yok ,bişey diyemiyorum yani , paylaşmış olduğum çekimlere bakarsanız sizinkiler ile bir alakasının olmadığını görürsünüz . yöntemlerimiz alakasız olduğu için ne yorum yapsam yanlış yönlendirme yapmış olurum saygılar..

kertenkele

Editör
@Nİl ustam ve Dadaş_25 ustam gratvity 2 ile renk verdim bakın bakalım ne var bunlarda

Bilal Bey

Member
Aradığım cevap buydu Nil hanım Teşekkür ederim :320:

Şimdi çok daha önemli ve son bir soru sorayım.

Metal veya boşluk arayan birisi, videolardaki 1. veya 2. yöntemi deneyerek gerçek, az sapmalı bir görüntü alabilir mi? Yoksa videonun dışında başka programlar kullanmak gerekir mi?

Biz yeni öğrenenler için videoya baktım yaptım olayı var mıdır yani?

Nil

Engellendi
sy bilalbey yöntem 2 bana ait bir paylaşımdır diğerlerini bilemem, ama eksiklikleri ile paylaşılmış bir videodur .yoksa zaten herkez herşeyi öğrenir . o videolara bakıp sadece olayın nasıl işlediğine dair bilgi edinebilirsiniz hepsi okadar.

kertenkele

Editör
Nil ustam surfer 14 grfindermi ne harita microsoft excel programı bunlarla yapıyorum