Tarihi hamam ermeni kuyusu yardım!!!!!!

Turko

Uzman
Ses gelmesi boş olduğu anlamına gelmez yapısı gereği sesi yalıtan maddeler var yalitmayan var , kil misal 2 metre doldur yeteri kadar pres yapılmaz ise yürüdükçe ses gelir ve yüzey su ile temas edince hafif katilasir , sesi içinde tutmaya başlar en büyük yanilgidir sese aldanıp çalışmak. Kül veya başka bir madde fark etmez ses iletmesi boşluk anlamına gelmez. Kapalı alan içinde kapalı alan. 2 taş arasında kalmış 1 metrelik 5 cm derinliğinde ufak bir boşlukta olabilir kapalı alan olduğu için yoğun ses verir. Oynuyor ayağımızı n altından kayıyor gibi diyorsun sürekli hiç duymadım kuyu da denk geleni genelde büyük şehirlerin girislerinde savunma amaçlı yapılır ve tumulus tarzı büyük mezarlarda dönen taş tuzağı olmasın . Dikkat edin .

alagzhakan

Member
Turko ustam valla şaşkınım ses gelmiyor altımızdaki ayakla bastığımız yer oynuyo çalıştığım ustam enaz sizler kadar bilgiye sahip bir insan 30sene bu işlerle uğraşmış kişi 130kilo altın yakalatıp ne yazıkki ceza evi görmüş biri onunn elindeki 4lü çubuk kuyunun üstünden kuyunun içindeki tüneli boşluk olarak gördü çubuklar dışa doğru açıldı adım adım tutuğumuz çubuklar bir bölgede hızlıca x işareti verdi kuyuya girip yapılan ikinci bölgede aynı yerde yine x işareti verdi. Ve verdiği bölge de suyun aktığı tarafta doğru 20-30cm ileri adım atıkmı çubuk kımıldamıyor tahliye tarafına 20-30cm atığımızda ise boşluk verdi ustam zeminde 30-40cm eşeledikmi zemini bulacaz dedi dün çalışmaya başladıkmı o bir kapak olarak düşündü x veren yer sadece bir bölgede oluyor genişlik 60cm uzunlukta ortalama 60cm sonra eşeledik ve 40cm de düz tabanı bulduk dediği gibi kırmızı taşlardan yapılı indiğimiz zemininde sağı solu duvar taraflaeı ful kil son resimlerde göründüğü gibi sonrası tabana kazmanın sapı ile vurduk bosluk yerde farlı ses x yerinde farlı ses hiç bir işaret almadığımız yerde farklı ses mevcuttu bugunde hilti ile x yapan yere dür delici şekilde girdik 20cm den sonra sert bir şeye deydi hilti biliyosunuz uç drmire geldimi dönmez titrer biraz bastırdık ama nuh demedi geri çektik ucu sonra ustam ilerisine 3-5 diyelim ikinci delik açtık oda direk girdi 50-60cm sonra desiğim gibi kömür tozu barut gibi simsiyah cıkmaya başladı kokuda mevcuttu gaz riskine karşılık cıktık hata kanazilasyon mu acep dedim :) ama o derinlikte orda bir yer olamazdı cıkan kum parcalarıda farklı hafifte yağlanma oldu su yüzeyinde dinlendik 2:30 saat girdik su aynı renkti boşluk veren yerde durdum bizzat elimle zemine eledim ve kum gibi avcuma doldurdum ama taş parçaları gibi hacimli neyse ayağımı yere vurmak geldi içime ustamda karşımda bir vurdum aman alllahım önceden kazma ile vurdugumuz yer oyle sallanmamıştı neredeyse desiğim gibi içine düşecek gibi sallanıyodu acep su o altaki o madeyi dışarı çıkarınca zeminmi rahatladı x işaret veren yerde ayakla vurdugumuzda buna göre birazdaha sertti hakkını helal et ustam valla uzun yazdım ama bu kömür bizde farklı düşünce atıyor acep malzemenin üstüne sermiş uştünede kırmızı taşlardan yer yapmış olabilirmi?

Turko

Uzman
Usta çubuk üstten ve içerden de aynı yeri gösteriyor ise yapacak birşey yok mevcut ekipman bu diyorsan devam edeceksin ozaman suyu boşaltıp zemini kaldırmak şart dediğin gibi belkide malzemeyi yatırıp kül ve kil ile kapatıp geçmişlerdir.

alagzhakan

Member
poseidon2023
Neden birşey diyemiyorum dedin sizin bilginiz benim için önemli hiçmi bir fikriniz yok saygılar

poseidon2023

Uzman
aga sen bildigini yaptıgın için sana ne desem fayda etmiçe için bir şey demek istemiyorum

Son düzenleme:

alagzhakan

Member
poseidon2023
Haklısın :( ama yorumların önemli son durumla alakalı bugunde l çubuklarla indik boşluk aynı 4lü çubukların olduğu verde veriyo kömür tozuda azalmış su hafif beraklaşıyor saygılar ustam