Merhaba.
İşaretin orjinal ise şahıs malı der.
Kilise sihir tılsım v.b. kapsam dışında kalır.
Şimdi esas soruya gelelim.
İşaretin gövdesi kabartma ama ayakları oyma mı???
Durum 1: ayakları yoktu, gövde kabartma duruyordu vakti ile biri gelip ayak çizdi ki bu durumda işlem değişir.
Durum 2: köyde canı çok sıkılan zeki biri güzel iş çıkarmış. Bu da diğer şüphelendiğin noktalara gitmen gerektiğini, tavuk civcivin senin için zaman kaybı olduğunu gösterir..
Fırsat buldukça gelip konuna bakacağım inşallah.
etrafındaki kayaların hemen hemen hepsine baktım ayakların orjinalinde olmayışını düşündüm ama bulamadım buda beni orjinalini yaparken işaretin kabartma ayakların oyma olduğu kanısına getirdi ama ola ki orjinalinde ayakları yoktu o zaman tıkanır kalırım düşüncesindeyim bu nedenle fikir almak istedim.
o köyden birinin gelip bununla uğraşacağını sanmam etrafına dokunulmamış sadece biraz uzağında koltuk ve kalp var kalp olan yerde çalışma yapılmış başkasının yarım kalan çalışması olduğundan bakmadım oraya aşağısında daha basit mezarlar var onlara bile karışmamışlar etrafı ekili arazi olduğundan sanırım.
ben hem bu işarete göre çalışma yapmayı hemde görüp şüphelendiğim yerlerde çalışma yapmayı düşünüyorum ustam.
bu arada ustam senin çok seveceğin ve piri olduğun bir işaretten bahsettiler baya gören var ama bir türlü nasip olmadı oraya gidip bakmak gidersem inşallah fotoları atcam.