Tüneller

İstnblaybrs

Aktif Üye
Katılım
12 Mar 2019
Mesajlar
134
Tepkime puanı
27
Puanları
5
S.A değerli forum üyeleri.İki gün önce açtığımız KURBAĞA ve YILANLAR adlı konusa bahsi geçen nokta ile ilgili devam eden çalışmada yaklaşık onaltı mt de hamdolsun tünellere ulaştık.Lakin beklemediğimiz sorunlar çıktı.Biri üst tarafta nüyük ,biri onun tam karşısında küçük olmak iki tünel mevcut.
Üst taraftaki tünelin girişi yaklaşık 70 cm çapında olup onu geçince birbuçuk metre boy bir metre en şeklinde oldukça geniş sayılacak bir büyüklüğü var.Ama içerisinde neredeyse tavana 30 cm kalana kadar çamur dolu.bu çamur bir bend gibi üçgen yaparak yığılmış yani altı geniş üstü dar.Onun hemen arkasında tahmini iki yada üç metre sonra genişleyen içi sı dolu üç metrekare civarında bir oda ve sağa doğru devam eden bir kıvrım ama orayı çamurdan ve sudan dolayı giremediğimiz için göremiyoruz.
Alttaki tünel bu tünelin yarı büyüklüğünde ve oldukça uzun ve düz olarak devam ediyor.Biz fener tuttuğumuzda yaklaşık yirmi metresini görebiliyoruz ama oda çamur dolu ): @kazama @Mal bulanındır @poseidon2023 üstadlara resim için söz vermiştim.malesef şümdilik bukadar çekebildik.

Kapak taşının parçalanmış hali.Tek parçaykençıkarılabilmesi için yaklaşık on parçaya bölünmüş.
Ulaşılan tüneller.Fenerlerde sorun öıktığı için bukadar çekilebildi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

İstnblaybrs

Aktif Üye
Katılım
12 Mar 2019
Mesajlar
134
Tepkime puanı
27
Puanları
5
Tüneller 2

Kuyunun alttan yukarı doğru görünüşüEkli dosyayı görüntüle 250035
tünelin içiEkli dosyayı görüntüle 250037
Ekli dosyayı görüntüle 250036
Tüneller kayadan oldukça düzgün oyulmuş şekilde.
Böyle beklemediğimiz bir şekil be durum ortaya çıkınca çokca moral bozukluğu oldu.Lakin herşey Allahtan.Tabi aklımızda bir yığın soru işareti var.Örneğin asıl tünel üsttekide alttaki sadece tahliye tünelimi.Üstteki odanın tabanında bir mlzme varmı,veya bu oda bir tuzak ve ondan sonra tünelle başka oda yada odalara geçiş varmı.Bu su alındıkdan sonra su gelmeye devam edermi yada kesilirmi gibi birçok soru var.Siz değerli usta ve üstadlarımızdan değerli fikirlerinizi bekliyorum bundan sonradı için.
Selam, Saygılarımla
 
Son düzenleme:

toyalp

Bulaşan mazlumun ahıdır.Kainat bu yükü kaldıramaz.
Süper Moderatör
Katılım
29 Kas 2016
Mesajlar
1,712
Tepkime puanı
681
Puanları
14
Konularınız birleştirilmiştir. Buradan tek konu altında devam etmeniz çalışma açısından daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Hayırlı forumlar
 

kazama

İnanıyorsan denemeye değer !
Katılım
19 Ara 2016
Mesajlar
2,355
Tepkime puanı
1,297
Puanları
23
Konum
꧁꧂ ❝Çorum/Province❝
@İstnblayers ,
Resimlerden fazla birşey anlaşılmasada genel görüntü ve anlattıklarınıza dayanarak burasının su ile alakalı yerler oldugunu düşünüyorum.Ne gibi su ile alakalı derseniz de , biryerin su ihtiyacını karşılamak , içme suyu veya kullanım amaçlı su biriktirmek gibi .Odalar dediğiniz yer suyun toplandığı yerler tünel dediklerinizde gelen veya giden su kanalları .
Zamanında kapatılmış bir mekan eğer halen açılmadı ve ilk açan siz olsa idiniz kapattıkları yerin içerisinde su olma olasılığı çok düşük yok denecek kadar az .
 

poseidon2023

Uzman
Katılım
3 Ağu 2016
Mesajlar
2,454
Tepkime puanı
337
Puanları
14
boşluk ve oda içine giriyordunuz

en iyi yapacagınız cubukla üsten boşluk ve boşluk içinde metal tespiti yapmanız ve sonra tünellerin neresinde kaldıgını cözmeniz ve ona göre calışma yapmaniz nere gitceni belirlemen gerekiyor
 

APOLLONUS

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
24 Eyl 2013
Mesajlar
2,118
Tepkime puanı
3,008
Puanları
23
kazama ustama katılıyorum. yerleşim yerinin su ihtiyacını karşılamak için. madem bu kadar azimlisiniz,yerleşimin nekropolünü bulup oraya yoğunlaşın.
 

Mhmt82

Moderatör
Moderatör
Katılım
10 May 2016
Mesajlar
1,288
Tepkime puanı
746
Puanları
14
Konum
istanbul-edirne
İstnblaybrs dostum 16 metredeki tuneli buldugunuza gore ekipten bu isi bilen birileri.mevcut dmekki..kullandigi sistem neyse metalede baksin yoksa bu tarz yerler tehlikeli ve emeği cok olur..ki ustalarimizin dedigi gibi su icin kullanilma olasiligi fazla..kolay gelsin dikkat edin insallah
 

İstnblaybrs

Aktif Üye
Katılım
12 Mar 2019
Mesajlar
134
Tepkime puanı
27
Puanları
5
@kazama üstadım sizin ve diğer üstadların bilgi ve tecrübelerine kesinlikle saygı duyuyorum bunu öncelikle belirteyim.Benimki sadece fikir yürütmek güncel deyimiyle beyin fırtınası.
Burası yani tepe su toplayabikecek kadar büyük bir slan değil.üstte yaklaşık 30 metre sağ tarafta çok daha büyük bir kuyu var.Verilen bilgiye göre yani bizim araştırmalarımızdan sonra ulaştığımız bilgiye göre ise en tepede yaklaşık bizim mekandan iki yüz metre yukarda ise bir kilise mevcutmuş.Yerleşim yeri ise buranın yan tarafında bulunan bir alanmış.
Diğer bir konu ise su ihtiyacı için bukadar büyük tüneller yapılırmı.Bizim bulduğumuz üst taraftaki tünel neredeyse bir buçuk veya bir yetmiş yükseklik ve birmetreden biraz daha fazla en e sahip.tahliye diye düşündüğümüz alt tünel ise biraz daha küçük bire bir büyüklükte.Tünelden sonraki oda ise bir metre daha yüksek.Tabanı göremediğimiz için bilmiyorum derinliği.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

İstnblaybrs

Aktif Üye
Katılım
12 Mar 2019
Mesajlar
134
Tepkime puanı
27
Puanları
5
Mhmt82 üstadım merhaba.Evet biraz sıkıntılı görünüyor.Tüneller her ikiside çok kaya oyma.Zehirlenme tehlikesi için gerekli önlemler alındı testler yapıldı.Bize ilkbaşta söylenenler doğrultusunda şuana kadar doğrular üzerinde gidiyoruz.Şuanki sorun ikinci ve üçüncü oda lakin su ve çamur olayı bütün planları bozdu malesef
 

kazama

İnanıyorsan denemeye değer !
Katılım
19 Ara 2016
Mesajlar
2,355
Tepkime puanı
1,297
Puanları
23
Konum
꧁꧂ ❝Çorum/Province❝
Bizlerinde yaptığı fikir yürütmek , parçaları yerine oturtmak , bilgi -birikim ve tecrübe ile sevgili arkadaslar yani biz hepimiz düşüncesini belirtiyor güncel deyimiyle evet beyin fırtınası yapıyoruz karşılıklı .
Kilise varmış , yerleşim yeride yakında imiş ordaki insanlar su ihtiyaçlarını karşılıyor olabilir.
Yani benimki sadece fikir yürütmek , böyle yerleri anlamak uzun işler .Arkeolojik çalışma olsa orda uzun yıllar sürer ancak o zaman en net cevabı bulabiliriz .
Su ve çamur kapalı alanı ilk defa açan birisinin karşılaşacağı durum olmadıgını veya olma ihtimalinin çok az oldugunu düşünerek bu şekilde olabileceğini düşünüyorum.
Mal yoksa o kurbağalarmıydı :) prenses öpünce prens oluyormuşya yerinizde olsam kurbağayı öperdim .
Şaka tabiki :)
 
Üst