son 1 haftadır çalıştığım bir kale var içeriye batı duvarına çok özenli nizami yakışıklı bir mihrap yapılmış ilk bakışta batı hattı içinde dinsel bir obje yahut aydınlat ma için açılmış veya yapılmış cep gibi duruyor .. Tabi bana anlamsız geldiği için hemen tespit yaptım mihrap ın 3 mt altında boşluk tespit ettim yarım metre topraktan sonra zemin taşları çıktı , taşları aldıktan sonra tüneli bulduk. Içeriye inip ışık ile kontrol ettim , adamlar kilit taş merkezli 12 mt lik yüksekliği olan kale duvarının hemen altına tünel yapmışlar yukarıya tekrar çıkıp bu neyin nesi yağmur suyu tahliye için acaba duvarın altını boşaltmasın duvar yıkılma sın amacı ile mi yapılmış derken yaklaşık 20 mt sonra iki oda tespit ettim. Tekrar içeriye girdim , buraya dikkat seni ilgilendiren kısım , kilit taşlarının bazılarının çatladı ve hafif aşağı doğru kaydığını gördüm. Her adım attığım da bir taraftan ses geliyordu içerisi okadar yorgun düşmüş eskimiş ki cüssem dahi fazla geliyordu eskimişliğe. Girişi tekrar kapatıp ayarlı çelik teleskop 1.5 mt lik bacaklar ile çelik kalas istedim. şimdi genel olarak bazı detaylar vereceğim. Topal timur yıldırım beyazıt ile yaptığı savaşı kazandıktan sonra gidebildiği heryere ordusunu sürüp yağma yaptı. Han hamam liman kilise manastır ve mezarlar. Iskender in yaptığı gibi ordusunu finanse etmek için tarihi ve varlığı bilinen mezarlar ne geldiyse önüne hepsini . Yalnız akdeniz bölgesinde kalelere giremedi özellikle bey dağları termosos bölgesi. Antik dönem mimarisi ile yapıldığı için girisler dehliz ler tünel ler mahzen ler tamamı koruma amaçlı tuzaklar ile mühürlenmiş. Dönen zemin taşları katran havuzları kum tuzakları su tuzakları zehir vs . Hâlâ kız gibi duruyor el değmemiş. Her yerde tuzak olmaz zehir olmaz. Dini ve siyasi bir özelliği yoksa gireceğin yerin çok çok nadir dir tuzak vs . Gireceğin yeri iyi gözlemle bastığın yer temiz olsun geniş hol yada oda tarzı yerlere girdiğin vakit zemini yokla sopa çekiç tarzı araç ile altı dolumu boş mu .. ışık problemi olmayacak kör ışık ile girme. Yalnız girme . Rast gelsin.