poseidon2023 Ustam neden cımbızla alasın.Konularda acemi olduğum için anlatım nasıl yapılır bilmiyorum.O yüzden soru cevaplarda daha net bilgiler verebiliyorum.
arazi fotosu ekleyeyim ama çok sık ağaçlık bir orman.ve yüzeyde hiçbir işaret emare yoktu, yada biz direk olarak kutıya odaklandığımız için göremedik.Bölgeyle çok uğraşılmış çeşitli yerlerden girilmeye çalışılmış ama hep yarım kalmış.Yanlış yerlerden girilmeye çalışılmış kaya zemine ulaşılamadan bırakılmış.Biz kapak taşının olduğu yerden indik.
Tüneller büyük olan güneyde güneydoğuya doğru üçdört metre gidip batıya doğru viraj oluyor.70 80 cm en birbuçuk iki metre boy üstte üçgen şeklinde birleşiyor kaya oyma
diğer küçük tünel tam karşısında yani kuzeybatı gibi 50 cm çapında 60 mt re yakın dümdüz gidiyor aşağıya doğru hafif meyili var.Yani suyu bıraksan ucundan diğer taraftan çıkar.Hava geliyor küçük tünelden küçük bir dumanka test ettik.
Söylenenlere gelince büyük tünelin sağa döndüğü yerden yaklaşık 10 mt sonra bir oda var,sonrasında 40 ile 50 mt sonra bir oda daha var.Aslında bölgededaha fazla oda olduğu söyleniyor ama şuan girilen tünelle bağlantısı varmı diğer odaların çok netleşmedi çünkü şuanli büyük olan tünelden uzaklaştıkça arazi genişliyor ve hakimiyet kayboluyor.Bizim girdiğimiz tünelin üst kısmında yani tepeye doğru güney kusım oluyor otuz kırk metre sonra büyük kuyu var derinlik tahmini yine 30 mt civarı.bu kuyuta inerken onuncu metresinde yan yüzeyde 60 70 çapında büyük bir kaya kapak var içerden dışarı doğru itilmiş kapatışmış gibi.eğer oda tünelse ozaman tünel katları var demektir çünkü bizim büyük tünel kot farkı olarak yaklaşık onbeş yirmi metre daha aşağıda.Biz orayla hiç uğraşmadık.
Ustam durum bu şekilde.Umarım detaylı olmuştur
Birde kroki çizip ekleyeceğim konuya becerebilirsem.Sizin veya diğer ustaların soruları varsa cevaplayabilirim.