Yorum lütfen

Sedegor

Engellendi
Dünyanın düz oldugunu her kes bilecek bir gün !
Bu haç işaretini çok eskiden konu etmiştim burda.
Birazı çözüldü ama tam olarak değil.

Sizden ricam tekrar fikirlerinizi yeni birikimlerinizle yazmanız!

Bu haç işareti magranın girişinde duvarda. Sağ ve sol koları yönünde tüneller var. Bu tüneller toprak taş dolu.

Haç magranın girişine bakıyor.

Resme bakarken haçın sağ kolu yönündeki tünel üç ayrı tünele ayrılıyor.

Sol koldaki tünel daha dışarı yakın ve başında bir Ahlat ağacı var yukarıda dışarda yani. Bu tünel oda gibi az geniş bir yere geliyor ve yine taban toprak ve büyük taşlarla dolu.

Ayrıca burası kesin bir papaza ait mezar.

Ek sorusu olan sorsun lütfen. Bilgisi tecrübesi olanda yazsın lütfen

uçmuş

Süper Moderatör
Süper Moderatör
sedegor bu mağarada ki tünellerde aşşağıya doğru keskin net düşük banket gibi veya nasıl anlayım düz giderken çöküntü olmuş gibi ve çöküntülü başlangıcı olan yol olanı varmı .. yani düz giderken sana yol mutlaka düşmiyeyim diye

yere baktırır böyle 1 yer varmı ..

Sedegor

Engellendi
sedegor bu mağarada ki tünellerde aşşağıya doğru keskin net düşük banket gibi veya nasıl anlayım düz giderken çöküntü olmuş gibi ve çöküntülü başlangıcı olan yol olanı varmı .. yani düz giderken sana yol mutlaka düşmiyeyim diye

yere baktırır böyle 1 yer varmı ..
Tüneller çok dar sörünerek gidiliyor. Ama tünellerin sonu yani gözüken en son noktaları geniş ve taş dolu ve cökük gibi. Bu tünelleri ilk açtığımda çok pis koku geldi iki üç gün içeri kokudan girilmedi

Haç işaretine bakarken soldaki tek tünel açıktı sonuna kadar gidiliyor oda gibi bir yer var sonunda tabanı taş toprak dolu.

Sağdaki açılan kapıdan ise tünel üçe ayrıldı kuzey Doğu ve güneye gidiyor bu tünellerin üstünde bir insanın sürünecegi kadar boşluk var ve 5 ila 10 metre ilerisi gözüküyor hepsinin. Yine taş ve toprak dolular

Son düzenleme:

uçmuş

Süper Moderatör
Süper Moderatör
hepsinde olmamalı sadece 1 tanesi farklı olmalı hepsi dersen ... bidaha bakmam lazım

sarıkayalar

Bilgili Üye
Hac varsa uzakta bişey arama tüneller gider olmalı girişi hesapla tahminden gir

Son düzenleme:

Sedegor

Engellendi
Hac varsa uzakta bişey arama tüneller gider olmalı girişi hesapla tahminden gir
Taş toprak dolu olması normalmi birde bu tüneller sanki havalandırma deliği gibi çok dar.

Tünellerin altı doldurulmuş horasanla sadece üstte boşluk bırakılmış.

Sence bu tünellerden başka ana giriş aramalımıyım gerçi buladım, bu tünelleri bulmam da çok zaman aldı .Hala pis pis kokular geliyor.

Metan gazı benim bildiğim sinsi olur yani koku hissetmez insan ama bu bildiğin lagım kokusundan pis ağır bir koku

Ve kesik kesik geliyor :) ara ara yani :)

Son düzenleme:

sarıkayalar

Bilgili Üye
Taş toprak dolu olması normalmi birde bu tüneller sanki havalandırma deliği gibi çok dar.

Tünellerin altı doldurulmuş horasanla sadece üstte boşluk bırakılmış.

Sence bu tünellerden başka ana giriş aramalımıyım gerçi buladım, bu tünelleri bulmam da çok zaman aldı .Hala pis pis kokular geliyor.

Metan gazı benim bildiğim sinsi olur yani koku hissetmez insan ama bu bildiğin lagım kokusundan pis ağır bir koku
Böyle bir koku için açık oda mezar olması lazım kulunun halen gelmesi içinde birden fazla cenaze olması lazım iki ihtimal var ya tüneli genişleten yada üsten gircen

Sedegor

Engellendi
Böyle bir koku için açık oda mezar olması lazım kulunun halen gelmesi içinde birden fazla cenaze olması lazım iki ihtimal var ya tüneli genişleten yada üsten gircen
Üsten giremem üstü kaya altıda kaya ama dolgu Horasan nemi yemiş kazılıyor zor olsada.

Açık oda derken,
Zaten tahminim her tünelin sonunda bir oda var ve açık yani cenazelerin üzeri sadece toprakla kapalı.

HacIn sağ kolu yönündeki üç tünelin girişi aynı yerde ve burayı ilk açan benim.

Bu açtığım tünellerin önünde toplu katledilmiş bir sürü ceset vardı.

Son düzenleme:

sarıkayalar

Bilgili Üye
Girersen bir bak bakalım giriş nerdeymis böyle tünel mezarın direk kendine gitmez ama ya başka odavar yada mezarlar göçmüş hazırlık odasıyla birleşmiş

uçmuş

Süper Moderatör
Süper Moderatör
her 3 ayrı tünellerin hepsindemi cenaze var yoksa.....

uçmuş

Süper Moderatör
Süper Moderatör
resimi hiç büyütemiyorum çok bozuyor bazı şeyleri yakalıyamıyorum .... sıkıntılı 1 durumda vargibi netleştirsem ..... normalini yükleyemiyomusun