Yorum lütfen

Smokin

Moderatör
Moderatör
1.
Sağ ve sol yönde tünel var ama sağ tarafta ki tünel 3 kola ayrılıyor.
Soldaki tünel den uzaklaştırmak için bu işlem yapılmış olabilir. Çünkü bu tünellerin sonunda görülen manzara aynı. Toprak ve taş.
2.
Önemli ve değerli olan yer sol taraf. Sağ tarafta ki tünelden ayrılan kollar da daha çok ufak şeyler konulmuş olabilir.
3. Sol tarafta mezar sağ tarafta ise malı var.
Koku kısmına gelecek olursak orda illa ki surungenler kemirgenler ve tünelden geçebilecek irili ufaklı hayvanlar orayı mesken edinmiş olabilirler. Ortam havasızlıktan ve nemden dolayi kötü bir ortam yaratmış olabilir.

deli firat

DOĞACI
Usta sana bir arkadaşımın anlatıgını yazayım bir magara girişinde solda haç var araştırıyor magara duvarında birde oyma buluyor oymanın hemen önünde yerde biraz eşeledik ten sonra sal taş cıkıyor sal taş iyice actıktan sonra salı kaldırıyor altında yine sal taşlarla yapılmış cucuk beşigi gibi yerde alıyor mlz yi belki yararı olur diye yazdım selametlen

ragıp

Uzman
üstadım,
koku gelen tünel papazın mezarıdır,
hava almadığı için tam çürümemiş olabilir

kokunun kesik kesik gelmesi ise
farklı bir yerde daha havalandırması vb olmalı ki,
hava geldiğinde, koku size geliyor

bir farklı husus ise
tünellerin en dip kısımlarında gazete vb yakarak
dumanın yönünü kontrol edebilirsiniz

selametle

Sedegor

Engellendi
Dünyanın düz oldugunu her kes bilecek bir gün !
1.
Sağ ve sol yönde tünel var ama sağ tarafta ki tünel 3 kola ayrılıyor.
Soldaki tünel den uzaklaştırmak için bu işlem yapılmış olabilir. Çünkü bu tünellerin sonunda görülen manzara aynı. Toprak ve taş.
2.
Önemli ve değerli olan yer sol taraf. Sağ tarafta ki tünelden ayrılan kollar da daha çok ufak şeyler konulmuş olabilir.
3. Sol tarafta mezar sağ tarafta ise malı var.
Koku kısmına gelecek olursak orda illa ki surungenler kemirgenler ve tünelden geçebilecek irili ufaklı hayvanlar orayı mesken edinmiş olabilirler. Ortam havasızlıktan ve nemden dolayi kötü bir ortam yaratmış olabilir.
Yani sen diyorsunki!

Sen açtıgın tünellere gitme ( bu benim açtığım yer sırtımı haç işaretine dayadıgımda sol kolum yönünde kalıyor ve tek giriş üçe ayrılıyor kuzey Doğu ve güneye gidiyor)

Yani sen diyorsunki sırtını haça dayadıgında sağ kolun yönünde olan daha önce açık olan ve büyük taşlarla altı doldurulmuş yerden gir diyorsun.

Dogrumu ? Biraz kafanı yor benim için :) hoş bir yorum olmuş teşekkürler.

Ayrıca o gelen koku hayvan kokusu değil hiç bir hayvan giremezdi ben açmadan önce bunuda dikkate al. Ce tekrar bir yorum yap lütfen.

Sedegor

Engellendi
Usta sana bir arkadaşımın anlatıgını yazayım bir magara girişinde solda haç var araştırıyor magara duvarında birde oyma buluyor oymanın hemen önünde yerde biraz eşeledik ten sonra sal taş cıkıyor sal taş iyice actıktan sonra salı kaldırıyor altında yine sal taşlarla yapılmış cucuk beşigi gibi yerde alıyor mlz yi belki yararı olur diye yazdım selametlen
Yok deli oğlan öyle kolay değil burası. Baktım tabana yok bir şey.

Asil

Aktif Üye
Ahlat ağacının cevresinde boşluk bakılabilir.

Sedegor

Engellendi
İşaret dikkat edin yorum yaparken,

Üst kolun ucu kare oyma

Sırtını isarete verdiğinde sol kol hepsinden kısa ve üç tünel açıldı.

Sırtını isarete verdiğinde sağ kol yönünde açık tünel ve sonunda oda var tabanı taş toprak dolu ve dışa girişe yakın üstü kaya ama birde ağaç var burda Ahlat ağacı.

Alt kol ise sol tarafa hususî bozuk yapılmış.

toyalp

Bulaşan mazlumun ahıdır.Kainat bu yükü kaldıramaz.
Süper Moderatör
Üstadım kokunun gelmesi içerideki havanın hareketine bağlı olmalı. Rüzgar yön değiştirdikçe hava akımına göre koku yayılır. Havalandırma olma ihtimali güçleniyor ve zamanla bu havalandırmaların kapanması ile kokunun içeride birikmesine neden olmuş. kokunun kesik kesik gelmesinin sebebi ise sizin açtığınız yerden hava alıp mezara ulaşan havanın tekrardan size dönerek geri çıkmasından olabilir diye düşünüyorum. Ya da ara sıra başka yerden ara sıra sizin açtığınız tünelden hava alıyorsa yine aynı durum meydana gelir. Ama başka yerden hava almış olsa şimdiye kadar koku olmazdı.

Smokin

Moderatör
Moderatör
Yani sen diyorsunki!

Sen açtıgın tünellere gitme ( bu benim açtığım yer sırtımı haç işaretine dayadıgımda sol kolum yönünde kalıyor ve tek giriş üçe ayrılıyor kuzey Doğu ve güneye gidiyor)

Yani sen diyorsunki sırtını haça dayadıgında sağ kolun yönünde olan daha önce açık olan ve büyük taşlarla altı doldurulmuş yerden gir diyorsun.

Dogrumu ? Biraz kafanı yor benim için :) hoş bir yorum olmuş teşekkürler.

Ayrıca o gelen koku hayvan kokusu değil hiç bir hayvan giremezdi ben açmadan önce bunuda dikkate al. Ce tekrar bir yorum yap lütfen.
Durum şimdi değişti usta. Ben daha önce açık sandım. :) aynen dediğin gibi. Sırtını verip sağ kol yönünde devam et .
Şimdi öbür taraftan 3 kola ayrılan yer düşündürücü. Kuzey ve Güney birbirinin zıttı acaba malzeme orta kısımda olan doğu da mı?
Kokuya pek girmeye gerek kalmadı :) açıklık getirdin. Mekan kapatildiktan sonra ordaki ki oksijen miktarı çok fazla değildi. Bir iki hafta sonra ordaki sinirli oksijen cesedi biraz deforme ediyor ve öylece kalması kaçınılmaz. Burda ki oksijen miktarı kalmayınca zamanla nem oranı da artınca koku nun şiddeti çok rahatsız edici olur.