Dedektorburada Banner Mobile

Zeytin ağacının etrafındaki ateş cemberi

toyalp

Bulaşan mazlumun ahıdır.Kainat bu yükü kaldıramaz.
Süper Moderatör
Bizim memlekette eski bir yerleşim alanına yakın tepede dümdüz bir arazi var. Eskiden her akşam ezanından sonra o arazide ateşin yandığını görenler olmuştu. Tabii biz o zamanlar çocuktuk. Bir gün tarla sahibi sabah şafak sökmeden tarlayı sürerken tarlanın uçurum tarafında pullukları kaldırmayı unutmuş ve tarla dışında pulluklar kayaya takılınca kapak olduğu gibi açılıyor. Adam traktörün farlarını çevirip inip bakıyor derin ve karanlık bir çukur. Tekrar pullukla kayayı yerine itip işini bitirince eve geliyor. Öğleden sonrasına kadar uyuyup öğleden sonra evden el feneri de alıp araziye gidiyor ve tekrar açıyor kayayı bir bakıyor ki merdivenler ve iniyor aşağı feneri açtığında tarlanın altının tamamen bir kilise olduğunu görüyor. Dışarı çıkıp direk jandarmaya gidiyor. Devlet oradan ne çıkardıysa artık bilinmez ama adam trilyonluk oldu gitti. :)

Şirvan

Operatör
Kullanıcı seni namaza kaldırmak için ayiktırmışlar sabah ezaninda olur bunlar o niyetle yattığın veya olduğun için kibarca ayıktırmıslar

Kullanıcı

Moderatör
Moderatör
Hiç de kibarca değildi Şirvan ustam. :) o kapıyı nasıl vurduklarını ben duydum. :) Daha nazik olabilirlerdi. :)

Nryseki sonunda yola geldim. Gücenmedim.

Sevgiler.

xakrepx

Engellendi
slm arkadaşar bende bir şey paylaşmak isedim çalıştığım işyeri sahibinin dedesinin tarlası varmış yaklaşık 90 dönüm birde damı varmiş ve bu tarla 80 sene bunlarda kalmış Atatürk zamanından bir gün tarlayı sürerken damın arka tarafında taş yığını varmış patronumun babası babasına şu taş yyığınlarını kaldıralım daha kolay süreriz diyormuş dedesi bırakın oğlum demiş yılan çiyan çıkar demiş sonra aradan yıllar geçmiş patronumun babası cezaevine girmiş dedesi mecburen satmış tarlayı alan kişi damıda yıkıyo dozerle taş yığınıda körüyo o taş yığınının altından mahsen kapısı çıkmış içinde kaşık çatal bıçak tabak su çanakları daha neler neler hepsi altınmış o tarlayı alan adam o bölgenin en zenginiymiş

zaz12

Bilgili Üye
Bende uyumaya hazırlaniyorum artik eskiden evlerde pencereler tahtadandı birde tahtadan kapilari olurdu pencerelerin onuda kapatip yataga girdim biraz zaman sonra sesler gelmeye başladı evin içinde baya bir ayetelkürsi okumuştum bunun bana verdiği güvenle yatağa girmiştim sesler dışardan geliyordu dedim bunlar beni korkutmaya geldi dur şunlara bir oyunda ben oynayayim dedim. Mevsimlerden kış ayı bitmek üzereydi bir sürahiye suyu doldurup bunlarin üstune dökimde korkutmak neymiş görsünler dedim. Pencereyi açtim tahta pervazida actım tam suyu dökecem baktim karşımda bir keçi beyaz bir keçi teke duruyor allahallah bu keçi nerden gelmis buraya diyorum birden gözlerine baktim kıpkirmızı bune dedim elimdeki suyu üzerine döktüm dökmemle bu nasil havalara ziplıyor hızlısanki 200.km hızla bir kaçtı saniyeler içinde kayboldu. Biraz daha ayetelkürsi okudum ve uyudum sabah olmuş arkadaşlarin yına gittim olayi anlattım siz birşey yaşadınizmı diye sordum yukardaki boş daireden gülmesesi geliyor dediler. Ayetelkürsiyi okuyunca yanaşamadiklarini bulunduğumuz yere dahi giremediklerini anladım. Gerçekten sırlı bir zırh gibi bizi koruyordu. Bukadar arkadaşlar
Cesaretine hayranım ustam.Allah razı olsun gördük ki Ayetkursunum ne kadar kuvvetli olduğunu .Benim de bir olay var çok farklı bu boyutta.Yalniz iki olayda da keçi geçmesi bir anlamı vardir yani illaki.Dikkat etmek lazım.Bu olayı bir Şeyh veya bir Seyda sormak lazım. Neden keçi ?

Şirvan

Operatör
zaz12 kardeşim cinconlar yilan akrep kedi keçi cıyan kilığına yani hayvan ve insan kılığına girebilirler. Sadece peygambelerin suretine (kılığına ) giremezler. Haa bide kurtlarin kilığına giremezler. Hayvan kılığına girmelerindeki sebep insanların içinde rahatca dolaşabilmekleri için

Arcadius

Member
Arkadaşlar madem konu açıldı bende bildiklerimi anlatayım hepsi yaşanmış olaylar zamanında çobanlık yapan dedemin yanına ninem azık götürecekmiş(yiyecek içecek) daglık alan yayla yer yer yer sarp kayalar yer yer derin vadiler aşıyorsun neyse bir sırt başına gelmiş nenem bir ardıç agacınım altında insanlar çember oluşturmuş kimisi tef çalıyormuş kimisi dönüyormuş yaklaşmış yanlarına ninem acaba gece yörükler geldide düğün mü yapıyor diye tuhaf tuhaf isimler söyleyip fılancanın kızı ile fılancanın oglunun düğününe razımısınız diye bagırıyorlar mış yer dümdüzmüş beton gibi nenem hayret etmiş dag başında bu ne diye ama aklına hiç cin şeytan gelmemiş. Dönüp baksaki suratları tuhaf tuhaf kimisinin kolu yok kimisinin ayagı boyundan büyük bir tepsi içinde iki tabak getirmişler birisinde bembeyaz çam balı digerinde de eşek pisliği varmış ak sakallı da biri onların başında yüksek taşta oturuyormuş neneme eşek pisliğini ye eşek pisliğini ye demiş nenem tutmuş çam balını yemiş oradan sonrası yok günlerce nenem aranmış sonunda oranın ilerisinde uçurumun kenarında bulunmuş ama felçmiş belden aşagısı tutmuyor olanları anlatmıl kimse inanmamış çok yaşamamış sonra zaten gece geliyorlar diye bagırır gözleri büyürmüş belli bir süre de kafayı yiyik halde yaşamış sonra size ömür

Arcadius

Member
Ha bunun da devamı yıllar yıllar sonra bundan üç beş yıl önxe yol yapımı sırasında dozerin agzı bir taşa geliyor sanki dozer böyle yerinden oymuyor beşik gibi sallanıyor oparatör inançlı biriymil demek trabzon tarafından dı hatta bildiği bir kaç bir şey okuyor kayayı söküyor kayanın altından abartmıyorlarsa bir adam boyun nerdeyse bir küp çıkıyor ve içi çil çil sapsarı doluymuş alıyor brodveyin arkasına atıyor dozeri falan bırakıyor yolda karşına çıkan köylülere de hastam var acil diyor basıp gidiyor:)

Şirvan

Operatör
Arcadius eski den köylük yerlerde olurdu bu tür olaylar. Bende bir gün köydeyi cocuguz o zamanlar halamlarda kalıyoruz köy yeri halamın kizi evli evleri koy dısında bana git ablani çağır dedi gittim beraber dönüyoruz halamgile biri arkadan sesleniyor döndum halam gel diyor abla halam sesleniyor dedim arkana bakma yürü dedi elimden tuttu eve geldik halam orda oturuyor olayı anlattı halakızı halam cin dir onlar dedi bende aynı sen ve senin sesin di dedim allahtan ablam yanimdaydi yoksa yanina giderdim.

Stavroz

Member
Jeolog usta o tavuk ve 7 civciv burda camili ve resul köyleri var 2 köy arasında bir 2 tepe arasında gül serası var bizim enişte bu serada çalışırken bende yanındaydım köylüler bize bu tavuk ve civcivlerin sera bölgesinden çıkıp yolu geçerek aşşağıdaki tarlada çalılık alana girip kaybolduklarını anlatırlardı bir abimiz var arabayla takla atmış ezmemek için gece görünüyorlar dediler efsane olmadığını düşünüyorum bu olayın bazı emareleri var o denilen bölgede.

Şirvan

Operatör
Jeolog usta o tavuk ve 7 civciv burda camili ve resul köyleri var 2 köy arasında bir 2 tepe arasında gül serası var bizim enişte bu serada çalışırken bende yanındaydım köylüler bize bu tavuk ve civcivlerin sera bölgesinden çıkıp yolu geçerek aşşağıdaki tarlada çalılık alana girip kaybolduklarını anlatırlardı bir abimiz var arabayla takla atmış ezmemek için gece görünüyorlar dediler efsane olmadığını düşünüyorum bu olayın bazı emareleri var o denilen bölgede.
Tavuklar gece gezmez gözleri görmez cincondur bunlar