Dedektorburada Banner Mobile

Zeytin ağacının etrafındaki ateş cemberi

cinahmet

Member
bir hikaye de ben anlatayım bari :)
bir gün sanayiye gittim. bir sanayici arkadaş ziyareti
söz dolaştı dolaştı başından geçen minik bir konuşmadan bahsetti
şöyle;
bir kamyon şoförü bizim arkadaşa geliyor. bir gün bir yere yük götürmüş. sabah çok erken ulaşmış. sabahçı kahvesinde çay içerken
kahvede şoför haricinde yaşlı bir kişi varmış. ona da çay söylüyor. bu kez muhabbet başlıyor şoför ile yaşlı amca arasında.
yaşlı amca bir köy tarif ediyor, o köyün mezarlığında, üzerinde sunak olan mezar taşının altında para olduğu, kendisinin koyduğunu söylüyor :)
şoför sessiz, sadece dinlemiş, ama kafasına da takılmış.
olacak ya, bizim şoför, yaşlı amcanın bahsettiği köyden, hatta o bahsedilen mezarlığa en yakın evin de sahibi :)
köyden bir akrabasını yanına alan şoför mezarlığa girmiş. gece geç saatlerde olmasına rağmen, köyde hiç keçi olmamasına rağmen, bunların yanına bir beyaz keçi gelmiş. :) bizimkiler korkup mezarlıktan kaçmışlar.
bu hikayeyi bizim sanayici arkadaşa anlatmış, sanayicide arkadaşta bana anlattı :)
hadi dedim, hemen gidiyoruz, ben o şoförle tanışmak istiyorum dedim.
otomobile bindik, köye gittik. sanayici arkadaş anlat bakalım dedi. şoför bir kez daha anlattı
bende dalga geçtim
keçi erkek mi dişimi?
boynuzlu mu, boynuzsuz mu?
sakalı varmıydı
adamcık, şoför biraz bozuldu
izin ver, o mezarı bana göster ben o parayı alıcam dedim.
kabul etti.
yine ramazan ayındaydık, herkes teravi namazına girdiğinde hallederim diye köye gittim
şoför amca ile buluştuk, biz mezarlığa girdik. taşı gördük
dışarıya çıktık. ekip çalışıyordu.
ne keçi geldi, ne oğalak
ne de farklı bir olay.
ama şoför kıvırdı
ben sizin burayı açmanıza gölnüm razı değil dedi
bizde öylece bıraktık döndük geldik

selametle
tabi siz ramazanda mahluklar bağlanmışken gitmişsiniz zekice :) Hepimiz şüpesiz iman ettik inanıyoruz varlıklarına lakin işte psikolojik olarak insanı yoruyor bu düşünceler. Yine de gece girişimde bulunmayalım neme lazım :) Hayırlı ramazanlar

cinahmet

Member
Bende uyumaya hazırlaniyorum artik eskiden evlerde pencereler tahtadandı birde tahtadan kapilari olurdu pencerelerin onuda kapatip yataga girdim biraz zaman sonra sesler gelmeye başladı evin içinde baya bir ayetelkürsi okumuştum bunun bana verdiği güvenle yatağa girmiştim sesler dışardan geliyordu dedim bunlar beni korkutmaya geldi dur şunlara bir oyunda ben oynayayim dedim. Mevsimlerden kış ayı bitmek üzereydi bir sürahiye suyu doldurup bunlarin üstune dökimde korkutmak neymiş görsünler dedim. Pencereyi açtim tahta pervazida actım tam suyu dökecem baktim karşımda bir keçi beyaz bir keçi teke duruyor allahallah bu keçi nerden gelmis buraya diyorum birden gözlerine baktim kıpkirmızı bune dedim elimdeki suyu üzerine döktüm dökmemle bu nasil havalara ziplıyor hızlısanki 200.km hızla bir kaçtı saniyeler içinde kayboldu. Biraz daha ayetelkürsi okudum ve uyudum sabah olmuş arkadaşlarin yına gittim olayi anlattım siz birşey yaşadınizmı diye sordum yukardaki boş daireden gülmesesi geliyor dediler. Ayetelkürsiyi okuyunca yanaşamadiklarini bulunduğumuz yere dahi giremediklerini anladım. Gerçekten sırlı bir zırh gibi bizi koruyordu. Bukadar arkadaşlar
Ustam bu olayı yaşadın ve soğuk kanlılığını koruduysan helal olsun sana :) beni tırstırdın yemin ederim. Köydeki ev aklıma geldi hikayeyi oraya uyarladım zihnimde ve tırstım :))

Şirvan

Operatör
cinahmet bende tıstim tabiki ozamanlar genciz hayat tecrubesi birikimi birşey yok şunu çok iyi anladim ozamnlar ayetelkursi gerçekten zırh. Şimdi yanıma bile yaklaşamazlar cinconlar onlar.korkuyor benden:)

Şirvan

Operatör
Diğer bir konu vardı şehmuz abi diye birde onu okusan hiç yatazsın herhalde:174:

Şirvan

Operatör
ragıp ustam benimki hikaye değil yaşanmış olay sizinkide yaşanmış olay sanırsam.

Turko

Uzman
Köyün ortasında dolanan sahipsiz tavuk rengi sesi ve hareketleri dikkat çeker yakalamak isterler tavuk kaçar yalnız ses hızında kaçar geçtiği yerde ağaçlar yere yatar kalkar . Zifiri karanlık gibi siyah gözler yok ayaklar ters. Duyduğum yakın zamanda kulağıma gelen .

Mhmt82

Moderatör
Moderatör
Şirvan ustam gayet etkileyici allahim beterlerinden korusun..toplantiya denk geldiniz kesin siz..biz gunduz yer tespiti icin gittik.elemanlar mezarlari acmis kemikleri dagitmislaar.yanlis yapildigini soyledim saygi gisterin dedim olulere toplayip baska yere defin yapilmasi istedim.tabi yapilmadi..elemanlari bayabi hirpalamislar gece..tabi benide ziyarete geldiler yatsi namazini kilana kadar terledim inanki..kararti olarak golgeler gecip durdu...

Şirvan

Operatör
Şirvan ustam gayet etkileyici allahim beterlerinden korusun..toplantiya denk geldiniz kesin siz..biz gunduz yer tespiti icin gittik.elemanlar mezarlari acmis kemikleri dagitmislaar.yanlis yapildigini soyledim saygi gisterin dedim olulere toplayip baska yere defin yapilmasi istedim.tabi yapilmadi..elemanlari bayabi hirpalamislar gece..tabi benide ziyarete geldiler yatsi namazini kilana kadar terledim inanki..kararti olarak golgeler gecip durdu...
Kararti ve gölgeler gördüysen cinconlardir

Kullanıcı

Moderatör
Moderatör
Selamlar. Kendi yaşadığım güzel ama faydalanamadığım bir olay da ben anlatayım. :)

Yaklaşık yirmibir yaşımdaydım. Şu an 28 yaşındayım. Çevremde hep böyle olaylar yaşadığını anlatan insanlar vardı. Öyle uçarı olaylar anlatırlardı ki gülerdim. Katıla katıla gülerdim. 18'den itibaren hep kendi kendime:"Bana da gelsinler. Görmek istiyorum. Hissetmek en azından. Yaşamak ve bu yaşadığımı anlatmak istiyorum." derdim. İnanmıyordum. Anlatılanlara inanmıyordum. Kurguydu apaçık.

Namazı niyazı yerinde bir çocuktum. Son zamanlarda özellikle ramazan ayında iyice namazı bırakmış, derslere ve telefona dalmıştım. İlahi hiçbir şey düşünmüyordum. Ramazan ayının son günlerinde sahurumu ailemle birlikte yaptık. Herkes odasına çekildi. Ben de elimde telefonla odama gittim. Yatağıma uzanıp ezan okuyana kadar telefonla oynayıp uyuyacaktım. Başka bir planım yoktu. Bütün ramazan böyle geçecekti. Neyse... Uzandım yatağıma ve telefona gülümseye gülümseye baktım. Oynuyordum ve çok hoşuma gidiyordu. Oynaya oynaya gözlerim ve beynim o kadar yorulmuş ki uyukluyorum; ama uyumıyorum. Ezan sesine koşullanmışım ya illa ezan okuyacak. Ezan okumuyordu bir türlü... Ben sahoş gibi telefonla gülerek, uyuklayarak oynuyordum.

Sonunda olan oldu. O gece odamın kapısı öyle bir şiddetle çalındı ki o sarhoş halimden ayıklandım ve ben yatağımdan fırladım, telefon da elimden fırladı. Duvara çarpıp düştü. Batarya bir yere telefon bir yere arka kapak bir yere düştü. Ben de odanın başka bir yerine nefes nefese düştüm. Bu sırada kapı vurmaya devam ediyordu, sesin kapıdan geldiğini çok geç fark ettim. Fark edince de kendime geldim ve direkt kız kardeşime doğru gittim. Kapıyı beni korkutmak için çaldı, başka ne olabilirdi ki...

Kapıyı açtım ve kız kardeşimin yorganını hareket ederken gördüm. Oydu. Kapıyı çaldı ve yatağına koştu. Tam yorganı üstüne attı ki ben gördüm. Yakaladım. O korkuyla parçalayacaktım onu. Yaklaştım ve hışımla yorganı kaldırdım: "Ne yaptığını sanıyorsun?" gibisinden başlayacaktım ki ne göreyim. Kardeşim uyuyordu. Bağırdım. Omuzlarından tutup sarstım. Seslendim. Yok yok, uyuyordu. Çok ağır bir uykusu vardı zaten.

Tam o sırada nenem çıktı. "Ne oldu?" diye sormadan ben sordum: "Biri kapıma deprem olmuş, savaş çıkmış gibi vurdu, duydun mu?" nenem hiçbir ses duymadığını söyledi. Benim kardeşimi uyandırmaya çalıştığımı duyunca çıkmış. Annem de aynı şekilde.

Şöyle bir durup doğrulduğumda dışarıdan bir ses geliyordu: "Allahu Ekber, Allahu Ekber."

Evet ezan okunuyordu. "Haaa..." dedim. Bunlar beni namaza kalkmam için uyardı. Ne yaptım? Hiçbir şey olmamış gibi yatağıma gidip uyudum. :(

Allah affetsin. Allah affetsin. :(