neonkratos
Yeni Üye
Usta bak sen forum olayını hiç anlamamışsın sanırım. Sana bu konuda bilgisizsin diyen yok. Kesinlik konusundaki tavrına yorumlar geliyor. Eski mesajları kontor edersen eğer; aynı işarette birden çok çözüme ulaşan ustalar bile o işareti gördüğünde kesin şurdadır ve kesin şu çıkar demezler, diyemezler. Döneminden kültürüne ve hatta yapan kişiye kadar farklılık görülen bir durum bu ki bu konuda üniversitelerde bölümler var ve doktora yapmış insanlar bile kesinlik gösteremeden araştırmalarını yapıyor.Bir tane usta goster bana hangi tavuklu civcivde ne tur para cikiyor gostersin. Bulduklari tek sey mujdeler. Bana kalsin derken; buyuk definesi buyulu arkadasim kimseye yarari yok. Varsa tanidigin suryani papazlar soyleyeyim noktasini. Metre hesabi degil. Yok gagayi olc yok kopuk ayagi bul hepsi safsata. Bana yakin bolgeden olanlar olursa benide goturun diyorum o heyecani yasamak guzel cunku kotu birseymi? Bir pay istemiyorum ki.. 7 civciv bir tavugun hediyesi altin paradir ve genelde mutlaka kupun birtanesinin uzerinde bir kitap cikar.
Amenna bulmuşsundur ama olaya şu açıdan bir bak.
Daha iki gün önce hesap açmış bir kardemişimiz gelmiş ve bu konularda ütopik bir işaret olan bir konuda kesinlik içerisinde konuşuyor. Ve son nokta anlamında 'Beni bulun, ben geleyim, son nokta bana kalsın' diyor.
Bak usta bilgine saygım sonsuz. Saygısızlık etmek istemem. Burasının etik kurallarının bir amacı var.
Kahvehanede define konuşularak umut tacirliği yapılan,
Bilinçsizce tarihi parçalayan,
İnsanların umutları üzerinden faydalanarak tokatlayan, tuzağa düşüren ve buna benzer pek çok kötü şeye sebep olan,
Yanlış/eksik bilgiyle insanlara zarar gelmesine sebebiyet veren durumlardan;
Kişileri koruyup, 'Define' işine ölçü getirmeyi amaçlayan bir topluluk burası.
Bu nedenle söylemlerine bu denli tepki gelmesinin amacı da budur.
Mesajlarını yazdığından beri senin tavrınla sana cevap verilmemişken sen insanları topa tutuyorsun. Adeta (afedersin) sidik yarıştırırcasına bir tutumdasın. Lütfen ölçülü olup seviyeli bir mesajlaşmayla
Benim gibi bu konuya ilgisi olup bilgisi olmayan arkadaşlarınıza iyi örnek olun. Ve lütfen bildiğiniz şeyleri paylaşın.
Daha öncesinden çok fazla zarar görenler oldu 'Özelden ulaşın, yanınıza geleyim vs.' gibisinden tutumlar kişilere zarar verecek insanlardan. Bilginiz varsa duymaya hevesliyiz. Ancak kendinize saklayacaksanız lütfen, tartışmaya bir son verin.