Dedektorburada Banner Mobile

çubuklarla tecrübe ettiklerim

Dedektorburada Banner Mobile

Turko

Uzman
Turko ustam maaşallah 7-8 metre nasıl indiiniz, bende yakalandım minerale ama 1,5 - 2 metre ben şanslıyım o zaman, birde ustam burda gömüler çok derin, 3 metre indim sıkıştırılmış toprak ve kum katmanı devam ediyor, adres doğru amaarzın merkezine yolculuk devam bakalım, hayırlısı olsun
4x7 ölçüyü hiç bozmadan 29 mt indiğim de oldu 100 mt geriden hattı yarıp 51 mt ye 2 kademe de indiğim de oldu 8 mt derinliği 65 derece eğim ile 92 mt indiğim var 5300 mt kare alanı 12 mt indiğim var , iki ana Şu şebekesi , 4 Vodafone hattı , iki kova bir kırıcı leşim var :) mahallenin yaramaz çocuğu benin ustam bende yok yok , ilk leşim aspes ana şebeke hattını patlattım kepcenin başında üç kişiydik ben 7 mt uçtum ufak tefek bir kurekcim vardı onu 15 mt yamacin altında çam in dibinde bulduk yarı baygın diğeri kafasına gelen micir yüzünden bayılmış olduğu yere Adam öldü sandım :) Manuel işlemler de 6 saate 4 mt civarı , genelde manuel işlemler yapacaksam maks 3 kişilik işler severim aldım gittim tarzında.

Apollon01

Moderatör
Moderatör
Ustam bu fotoğrafı pek anlamadım iki çubuk arası nokta ne
@Demirdağınkurdu ustam, iki çubuk arası göğüs hizasının altı resim temsili ustam, iki göğüsümüzün altında tutuyoruz, çubuklar öne doğru çok az meyilli olacak, değerli numuneyide sağ avuç içinde tutun ustam, değerli tespitinde kullanacağın numuneler, altın,gümüş,bronz,bakır,kurşun, boşluk olan biir madde (balon,pinpontopu,metalleri çıkarılmış çakmak tüpü) bunlardan biri olabilir, mıknatıs tutmayan paslanmaz çelik bir yüzük olabilir veya başka bişe, mutlaka birtane de aliminyum çubuk (5-6 mm.) olsun yanında, onuda temin et şimdilik ikisi yeterli hayırlı geceler

Son düzenleme:

Apollon01

Moderatör
Moderatör
4x7 ölçüyü hiç bozmadan 29 mt indiğim de oldu 100 mt geriden hattı yarıp 51 mt ye 2 kademe de indiğim de oldu 8 mt derinliği 65 derece eğim ile 92 mt indiğim var 5300 mt kare alanı 12 mt indiğim var , iki ana Şu şebekesi , 4 Vodafone hattı , iki kova bir kırıcı leşim var :) mahallenin yaramaz çocuğu benin ustam bende yok yok , ilk leşim aspes ana şebeke hattını patlattım kepcenin başında üç kişiydik ben 7 mt uçtum ufak tefek bir kurekcim vardı onu 15 mt yamacin altında çam in dibinde bulduk yarı baygın diğeri kafasına gelen micir yüzünden bayılmış olduğu yere Adam öldü sandım :) Manuel işlemler de 6 saate 4 mt civarı , genelde manuel işlemler yapacaksam maks 3 kişilik işler severim aldım gittim tarzında.
Turko ustam özelden mesaj atamadım o gün bişe atacaktım, arkadaşlık teklifide attım ama, ayrıca maaşallah diyorum, korkusuzca yaptınız yani Allah korusun ustam

Bahhalebah

Aktif Üye
Sa yanlış hatırlamıyorsam diğer ustalarımızda alüminyum çubuk ve çelik uüzük tafsiyesinde bulunmuştu peki bu şekilde bakılmasının amacı nedir?
Yorumumu tam anlamamıssınız zannediyorum eğer ki alimiyum çubuk sizde boşluk haricinde hiçbir metale yani madene çere çöpe hiçbir işaret vermiyorsa alimiyum çubukla tespitiniz doğrudur dedim benim bütün denemelerimde mineral gölünede atsanız beni alimiyum çubuk kılını dahi kıpırtatmaz amma en küçük bir boşluk olsun santimi santim ine yanılmaz açılmış mezarlarda test ve birçok testleri başarıyla geçmiştir bende alimiyumun özelliği böyle olduğu için o kardeşimize yorumda bulundum saygılar

Turko

Uzman
Turko ustam özelden mesaj atamadım o gün bişe atacaktım, arkadaşlık teklifide attım ama, ayrıca maaşallah diyorum, korkusuzca yaptınız yani Allah korusun ustam
Ustam Bazı durumlardan dolayı arkadaşlık üye listemizi özel mesaj durumlarını iptal ettik. Acil durumlar da muhakkak bildirin geçici olarak açalım özel mesaj olayını. Meslegimiz gereği hep şantiye ortamı , harfiyat işleri çok olur bizde rutin işler bu yüzdendir metrajlar fazla fazla büyük makineler ile çalışıyoruz. Gözüme kestirdiğim yerlerde plan proje dışına çıkıp abarttigimiz oluyor geri kapatması ayrı bir dert tabi.

OsiriS

Moderatör
Moderatör
Gönül_Eri kardesim cubuk olayi kullanimi dilinden anlama olayi cok ayri bi dunyadir.kullanila metale gorede degisir.sorddugun sorudada islenmis islenmemis toprak farketmez benim kullanimimdan bahsedersek eger islenmis topragi daha cabuk buluyorum.su anda calisma yaptigim alan 3.5 mt yakin indik islenmis toprakti ve topraktan aldigim ainyal bitti bizde yanlamasina devam ediyoruz.bu kullanima gore degisir bisey diyemem ama benim bakis acimda toprak olayi farketmez hatta kullanimda tespitleri iyi algilayabilirsek eger toprak katmanlarina kadar asagidaki kaya yapisina kadar cozumleme yapabiliriz..tespit edilen alanda islem yapildikca devamli kontroller yapilmalidir bunu bi zorunluluk olarak gormeniz lazim ki yapilan islemin nereye gittigini yada tespitin dogrumu yanlismi oldugunu anlayabilesiniz..degerli olayina gelince bosluk olayi tespit edildi asagidaki yapinin sekli semali derinligi testlerle onaylandi diyelim..degerli tespitide icerde ne var ne yo tespitide yapilabilir mumkundur detaylarina bende ustalarim gibi girmeyecegim cunku bunu yapabilmek icin once bu iste ustalik dedigimiz veya cubuk kullaniminda zaman kavramini bayagi gecirmek lazim..oda tespiti yaptigimda bunuda netlestirtikten sonra asagida ne tur maden oldugunu hatta mezarda kac kisi olduguna nerde olduklarina kadar tespitini yapar daha sonradanda yapilacak islemin planini projesini yapar ona gore yol haritasi cizerim..

poseidon2023

Uzman
cubugun uzunlugu ne kadar ve sadece cubukmu rulmanamı caktın

el pıratikligin tamam daha cok pıratik yapman gerek mahsen mi odamı tüneli ner de gibi her zaman yanında altın gümüş bakır kurşun olsun

yorgunluk terleme agrılar olur bunlar normal gecer uykusuz kalacan günler var daha 30 dakkada 15dakkada uyanacagın günler

ASKER.

Aktif Üye
Selamun aleyküm kıymetli forumdaşlar öncelikle herkese hayırlı günler hayırlı işler diliyorum. Bu siteyi oluşturup bizlerin istifadesine sunan kıymetli yönetici arkadaşlara bu hizmetlerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum :) başta BulursamKader25 kabakburgiba OsiriS Ustalarım ve ismi hatırıma gelmeyen diğer tüm ustalarım bizlerden bilgi ve tecrübelerinizi eksik etmeyip paylaştığınız için sizlere ayrıca teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun. Değerli ustalarım 1 yıllık okuma araştırma neticesinde sizlerinde desteği ile bizde madeni pirinç, bakır, ve aleminyum olmak üzere 6 milimden çubuklar aldık. Gelir gelmez 10 cm.den L çevirdim ilk işim su deposunun üzerine yönelmek oldu boşluğu aldım etrafında gezdim çubuklar güzel tepki verdi :) sonra fotestik çukurunda aynı çalışmayı yaptım daha sonra evde az sayıda sınırlı olan hanımın altınlarını saklattım odaya girip buldum sağ çubuk kapandı sol çubuk açık kaldı tüm çubuklarla denedim aynı tepkiyi aldım. Akabinde arazide keşif yapmam gereken bazı yerler vardı kare ve yuvarlak oymalar kanallı v.s yanıma aleminyum çubuklarıda aldım ( Ustalar üstüne basa basa boşluk için alüminyum dedikleri için ) dedim bilinen yerlerde hünerlisin göster bakalım buralarda hünerinide sana itimad edelim :D neyse ilk yerin keşfinden sonra çubuklarla işaretin verdiği yön istikametinde 50 mt karede gezindim çubuklar hep bi yere gitti ölçtüm biçtim takribi 2×2 bi boşluk yakaladım boşluğun içinde gezdiğimde çubuklar hiç açılmadı sınırlardan çıkınca açıldılar yalnız ölçüler çok nizami çıktı kaya boşluğu olsa bu kadar nizami çıkmaz ve illa içinde açılır alanın diye düşündüm. Derinlik tavana 2.5 mt. Taban tavan arası 1.80-2 mt civarı çıktı 4 bi yandan aldım derinliği aynı ölçüler çıktı ( neodyum mıknatıs v.s olmadığı için güvenip çalışmadım tabiyki. Asıl maksat sadece keşifti ) gümüş yüzüğü sağ elime aldığımda çubuklar odanın içinde ayak yada baş kısmında bi yerde sol çubuk kapandı sağ çubuk açık kaldı tek bi yerde. Akabinde 4 yerde daha bu şekilde çalışma yaptım afedersiniz bi kamyon adamdan dayak yemiş gibi oldum :D sorularımdan biri bu çubuklar insanın enerjisini bu kadar çekip alıyormu ? Sizler tecrübelisiniz bu konuda aynı yorgunluk başınıza geldimi ? Diğer bi husus böyle nizami kaya boşluğu olurmu ? Olur varsaysak derinlik ölçümünde ondada bu şekilde derinlik verir mi ? ( Ustalarım böyle bi giriş yapalım devamını birlikte getiririz inşaallah )
Hayırlı günler ustalar konuyla ilgili sorum olacaktı çubukla yada dedektörle yüksek gerilim hattının altında yada yakınında arama yapılırmı
Bazı arkadaşlar dedektör bozulur diyor ama çubuğada etkisi olurmu yanlış yönlendirirmi hiç böyle bir tecrübenizde oldumu

Apollon01

Moderatör
Moderatör
ASKER. ustam hemşerim doğrudur dedektör şaşırır hemde çok ve bozulabilirde, ama çubuk oyle değil, o her yerde sadece görevini yapar, yüksek gerilim altından çubukla geçtim herhangi bir değişiklik olmadı, kolay gelsin

ASKER.

Aktif Üye
ASKER. ustam hemşerim doğrudur dedektör şaşırır hemde çok ve bozulabilirde, ama çubuk oyle değil, o her yerde sadece görevini yapar, yüksek gerilim altından çubukla geçtim herhangi bir değişiklik olmadı, kolay gelsin
Sağol abi teşekkür ederim

Gönül_Eri

Moderatör
Moderatör
cubugun uzunlugu ne kadar ve sadece cubukmu rulmanamı caktın

el pıratikligin tamam daha cok pıratik yapman gerek mahsen mi odamı tüneli ner de gibi her zaman yanında altın gümüş bakır kurşun olsun

yorgunluk terleme agrılar olur bunlar normal gecer uykusuz kalacan günler var daha 30 dakkada 15dakkada uyanacagın günler
Ustam hepside 50 cm 10 cmden büküldü rulman kullanmadım sade yalın haliyle. Tünel v.s yakalayamadım dediklerinide bulundurucam inş. :) derinlik hususunda şöyle bişey yaptım doğrumu yapmışım çubukların çıkardığı alanın sınırından çıktım devam ettim çubuk boşluk verdi kapandı.oraya işaret koydum devam ettim açıldı ilerde bidaha kapandı ilk kapanan yer tavan ikinci yer odanın tabanı bu usül dogrumudur?