@BulursamKader25 ustam senin bir bilgin varmı hangi dönemdir
Kıymetli Ustam,Ustam bende yaklaşık 2 aydır alimünyum çubukla deneyim kazanmaya çalışıyorum. Yeni eve tasindigimizda vardı. 110-120 cm civari . Yaklasik 1 yil oyle mutfakta bekledi . Bende degisiklik olsun diye bunları çubuk yapmaya karar verdim . 6 7 mm ici dolu. Sıkıştırılmış olduğu için biraz zorladı. Boşlukta çok iyi . Değerli tespitinde ise bir kaç gün önce denedim altına diğer çubuklar gibi yöneldi.
Yalnız bunları ölçüsünü eşit yapmadım.
Ustam öncelikle sarı kızın gramina göre hareketi değişken. 1 gram a yaklaşık 15 m mesafe de yönü gösteriyor. Sol çubukta herhangi bir kıpırdama yokKıymetli Ustam,
Aleminyum çubuk sarıkız da sizde hangi işareti veriyor..?
Sağ ve sol çubukların duruşu ne oluyor..?
Eyvallah, sağolasın kıymetli Kardaşım,Ustam öncelikle sarı kızın gramina göre hareketi değişken. 1 gram a yaklaşık 15 m mesafe de yönü gösteriyor. Sol çubukta herhangi bir kıpırdama yok
(Boşluk haric) sadece sağ çubuk hareket ediyor. Boşlukta yanlara açılıyor. Sarı kıza ise × olmakta ustam .
Öncelikle şunu belirteyim . Şuan bende 3 çeşit çubuk var . Paratoner in içinde ki bakırdan kendi yaptığım bakır çubuk, sizlere anlattığım şekilde ki pirinç çubuk ve alüminyum çubuk.(Bakırın üstündeki plastiği kaldırmak yerine yakmayı tercih ettim . en az 2 saat ateşin içinde beklettin. Daha sonra her iki ucu gerdirip güzelce parlatip 4 parçayı da birbirine doladim. Olculeri 39 cm 40 cm yaptim . Bunun nedeni de 2000 yillik acilan bir mezarin icinde cikan bakir cubuklarin da olculerinin bu sekilde olduğudur.) Bakır çubuğunda aliminyum çubuğun da ölçüleri farklı. Aliminyum çubuklar ise 40 ve 41 cm'dir.Eyvallah, sağolasın kıymetli Kardaşım,
Son bir sorum olacak:
Aleminyum çubukla sarıkıza bakarken, elinde altın oluyor mu..? Veya başka bir maden..?
Boşluğa bakarken de elinde birşey oluyor mu ilave..?
Aleminyum cubukla bakarken elinde hicbirsey yokken bosluk da carpi yapar veya gogse kapanir. Elinde metal varken de sadece carpi yapar. Bende metalin isaretini vermez. Aleminyum cubukta metalin isaretini alan varsa yazsin. Bizde tecrubelerinden istifade edelim insallah.
ustam bende alüminyum çubukların tepkisi, gümüşte ne ise aynısıdır. Birkaç usta tavsiye etmişti, alüminyumun ucuna bir parça kurşun kaynatarak (veya monte ederek) kullanırsan, diğer bildiğimiz çubuklardan daha fazla minerali eler diye. Ben o zamandan beri alüminyum çubuk kullanıyorum ama garip olan tavsiye eden ustalarda tepki sadece boşluğun veya metalin üzerinde iken oluşurken, ben de normal bakır veya gümüş çubuk gibi uzakta iken de yön veriyor... Ayrıntıları gereksiz görüyorum çünkü gümüş veya diğer madenlerden olan çubuklarla aynı tepkime alıyorum. Mesela ; altında (l_) ve gümüşte (_l) şeklinde olduğu şekildedir.