Baktığı yerler ikisininde aynı yer kollarını aç arada kalan yerde mezarlık sayısı belli olmaz. Oyma iki tane diye iki mezar değil. Toplu mezar. Statüsü yüksek değil şansına göz yaşı şişesi ve Bur kaç iğne çıkar. Seni zengin etmez orası ama şans bu.Sedegor Göz lerin baktığı yerde iki tanemi tek mi ustam iki göz var tam baktığı yerde tek oda verdi
Oda yoktur demedim, oda olabilir ama iki göz oymanın baktığı yönde mezar var dedim yani bu sadece yan yana iki göz oymanın çözümü. O mezarlar oda mezar değildir.Sedegor ustam toplu mezar var dedim karşısında belki 100 tane vardır bir adım ara ile bu oymalar orayımı veriyor oda yokmu burda buralarda mezar açan olmuş normal mezar plastik bilenzik falan çıkmış duyduğum ölünün ağzında tek para falan duydum biriside açmış o kişde mezardan kalkan ve kılıç çıkarmış kılış çürümüş bulan arkadaşa anlatmış oymaların olduğu alanda bulunmuş kalkan ve kılıç adamlar makina ile bulmuş
Kollarını aç görecegin noktadadır metresi olmaz ama net görebilecegin yerdedir.Sedegor ustam son bir sorum var kusura bakma gözlerin ne kadar uzağında aramalıyım bunuda cevaplarsan yeter tşkl ustam
Usta o tek yuvarlak oyma ben mezarim demek ve yerimde hemen bu kayanin alti demek... cok buyuk bir oda mezar bekleme, zemin altı kaya mezaridir muhtemelen ve küçük bir odasi vardir ornegin iki kişi yan yana zor sığar. Yüzyıllar içerisinde bu odanın bir kısmı toprakla dolmuş olabilir.... güney doğu yönünden kaziniz giriş güneydoğu yönündeAdam78 tek oymayımı diyorsun ustam baktım oraya boşluk vermedi senin dediğin oda şeklindemi düz mezarmı başka biri bakmış hemen dibinde tek mezar demiş ama ben baktım boşluk yok üstünde bi kaya var üstü oval top gibi onun üstünde x yaptı boşlukta açılıyor benim çubuk