Elektronik devreli cihazlar da metal tespiti yaptığın nokta da gerçekliğini teyit etmek için , 50 cm boyunda bakır çubuğu 10-15 cm bir karış civarı dışarıda kalacak şekilde tespit noktasına çak . Ana hattın kuzey yönünden kaçmayacak şekil de kuzey- güney , kuzey-doğu , kuzey-batı şeklinde 2-3 tur tekrar çubuk ile yürüyüşler yap. Yine aynı noktada altın, gümüş vs tepki verirse %80 ihtimal ile metal vardır. Metalin kütlesi kalitesi cinsi hakkında teyit işlemleri BulursamKader25 abimin paylaştığı yöntemler ile yapılıyor. Yazdığı konularda paylaştığı yöntemleri bire bir uyguluyorum.@Turko ustan metali nasil buluruz, metal ayrimi, elektronik cihazlarin doğruluk orani syg
Nedir bu isyankarlık , dert sıkıntı almış başını gitmiş. Sorun anlatayım. Çubuk la yer mi bulamadınız ? çubuk çalışmıyor mu ? frekans , sapma , kayma , mineral eleme , derinlik ... neymiş bu kadar üzüntü yapan size. Sorun cevaplayayım tek tek.[/QUO.
Turko ustam konunun takibindeyim bendeki eksiklik uygulama deneyimi tecrube ..malzeme santiyede hazir proje ahada duvara yapistirdim carsaf gibi ama projeyi uygulamak icin butun malzemeleri tanimak hangi parca nereye hangi somon nereye onu bilmiyorum ama cozecegim insaallah cubuk ile belli bir noktaya gelmeden sahsi sorular sormama kanisindayim bununla birlikte sorulan tum sorularida takip ediyorum ornegin yukarda 3 soru sormus kardesim 3 unede dogru cevap verebilirim konularda var cevaplari fakat neden bu sekilde cevap verdin derse tıkanıp kalırım bunlar sahsi dusuncelerim insaallah ustalarin seviyesine yaklasinca sizlere soracagim sorularim olacak
Elektrikcilerde topraklama kazigi dedikleri bakir cubuklar var cok sert olmayan toprak zemine rahatlikla egilip bukulmeden cakilabilir.kendim icin malzeme bakinirken gormustum. Ustam da tafsiye ederse malzeme uygundur diyebilirizElektronik devreli cihazlar da metal tespiti yaptığın nokta da gerçekliğini teyit etmek için , 50 cm boyunda bakır çubuğu 10-15 cm bir karış civarı dışarıda kalacak şekilde tespit noktasına çak . Ana hattın kuzey yönünden kaçmayacak şekil de kuzey- güney , kuzey-doğu , kuzey-batı şeklinde 2-3 tur tekrar çubuk ile yürüyüşler yap. Yine aynı noktada altın, gümüş vs tepki verirse %80 ihtimal ile metal vardır. Metalin kütlesi kalitesi cinsi hakkında teyit işlemleri BulursamKader25 abimin paylaştığı yöntemler ile yapılıyor. Yazdığı konularda paylaştığı yöntemleri bire bir uyguluyorum.
Bol bol idman yap. ama toprakta çalış . evde çamaşır dolabındaki altını hırsız da buluyorNedir bu isyankarlık , dert sıkıntı almış başını gitmiş. Sorun anlatayım. Çubuk la yer mi bulam ..............
araziye çık çubuk ile çalış. En önemlisi ilk başta boşluğu bulabilmek. Çubuğun en az yanılma payı olan alan boşluktur. Yapısı gereği en büyük çekim gücüne sahiptir. Bildiğin açık mezarlar , bildiğin boru hatları vs onların üzerinde çalış.
Asat bile kendi gömdüğü su borusunu bakır çubuk ile arıyor unutmayın![]()
Kundaklı çubuklarda haznesine yada kundak ile avucunun arasına arayacağın metalin bir parçasını neden koyuyorsun .. Güçlendirmek için , bakır boruda sinyali güçlendirmek için çekimi arttırmak için. Metal de de boşlukta da işe yarar , metal de %80 lerde doğruluk verir boşlukta %90 larda.@Turko ustam bakur çubuğu neden çakiyoruz, esas amaç nedir
İçi boş bakır çubuk , boru şeklinde olacak . Bakır boruyu çakmadan önce sert demir çak çıkar oluşan yuvaya bakır çubuğu sapla. Bakır çubuk çabuk bükülür.Elektrikcilerde topraklama kazigi dedikleri bakir cubuklar var cok sert olmayan toprak zemine rahatlikla egilip bukulmeden cakilabilir.kendim icin malzeme bakinirken gormustum. Ustam da tafsiye ederse malzeme uygundur diyebiliriz